Ceaiul de salvie ajută digestia

Iulia Mirică
ceaiul-de-salvie-totul-despre-mame

Ce proprietăți are ceaiul de salvie?

Conținând în mod natural vitamine și minerale, salvia este cel mai bine cunoscută ca un condiment culinar, care adaugă o aromă deosebită unelor feluri de mâncare. Cu toate acestea, salvia are o istorie îndelungată, fiind folosită pentru a trata diferite boli.

Ca majoritatea plantelor, ceaiul de salvie poate fi luat ca un supliment, iar frunzele uscate de salvie adăugate în mâncăruri. Administrarea salviei are efecte antioxidante ideale pentru organism. Antioxidanții lucrează pentru a opri radicalii liberi să atace țesuturile celulare, previn îmbătrânirea precoce, bolile cardiovasculare și cancerul. Ceaiul de salvie este un generator puternic de antioxidanți, care ajută la prevenirea efectelor radicalilor liberi.

Citește și: Top 5 îndulcitori naturali

Ceaiul de salvie sau infuziile cu salvie reprezintă un agent valoros în lupta împotriva stărilor febrile, precum și în reacțiile cauzate de boli nervoase. Acesta are o reputație considerabilă ca un remediu, administrat în doze mici și de multe ori repetate. Funționează ca un tonic stimulent pentru stomac și sistemul nervos, precum și problemele legate de digestie în general.

Salvia a fost considerată de-a lungul timpului o soluție pentru problemele cu ficatul, cu rinichii, hemoragii la plămâni sau stomac, pentru răceli, precum și pentru dureri în gât, amigdalită, rujeolă, dureri ale articulațiilor.

Ceaiul de salvie pentru digestie

Ceaiul de salvie poate ajuta organismul uman atunci când vine vorba de digestie. Această plantă ne ajută să digerăm alimentele, astfel încât acestea să poată fi mai ușor de asimilat. În principiu, stimulează o digestie mai bună per ansamblu.

Ceaiul de salvie pentru piele

Ceaiul de salvie răcit în prealabil este recomandat adesea persoanelor care au fața predispusă acneei. Puteți spăla ușor tenul cu ceai de salvie, ținând frunzele deoparte. Ceaiul acesta este astringent și curăță foarte bine fața. Datorită proprietăților sale puternic astringente, salvia apare frecvent în preparatele făcute din plante, pentru spălarea corpului. Ceaiul funcționează și ca un remediu pentru ciuperca piciorului sau pentru înmuierea călcâielor întărite.

Efecte secundare ale ceaiului de salvie

Salvia este sigură în cantități reduse folosite în mâncăruri. Este sigură atunci când se administrează pe cale orală sau aplicată pe piele în cantități medicale pe termen scurt, de până la 4 luni. Cu toate acestea, consumul de salvie poate avea efecte nocive atunci când luați doze prea mari sau pentru o perioadă lungă de timp. Unele specii de salvie, cum ar fi salvia obișnuită, conțin o substanță chimică denumită tujon, care poate fi otrăvitoare, provocând convulsii și daune ficatului și sistemului nervos.

Cum se prepară ceaiul de salvie?

Ceaiul de salvie poate fi preparat atât cu frunze uscate, cât și cu frunze proaspete. Frunzele uscate sunt mai concentrate și va trebui să adăugați mai puține pentru a prepara ceaiul. Puteți adăuga câte frunze doriți, după preferințele fiecăruia, precum și miere. Este recomandat, totuși, să folosiți doar câteva frunze pentru o cană de ceai, nu să exagerați.

Citește și:
Alimentaţia antistres sau ce trebuie să ai în farfurie pentru a fi calm şi senin
Sucuri pentru un ficat sanatos
Beneficiile pătrunjelului pentru sănătate

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa