Cele mai bune alimente pentru copii. Top 10

Cele mai bune alimente pentru copii sunt acelea care aduc un surplus nutrițional esențial pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă și armonioasă.

Când vine vorba de alimentația copiilor, părinții se împart în două categorii: cei obsedați de alimentația sănătoase ce aproape îi obligă pe cei mici să mănânce produse sănătoase, dar care nu sunt deloc pe gustul lor și părinții care ar face orice ca cei mici să mănânce și care sunt în stare să le dea zilnic pizza, hotdog sau șnițel cu cartofi prăjiți.

Principiile unei alimentații sănătoase se învață acasă și, dacă sunt respectate, copilul va putea discerne mai târziu și va face diferența între alimentele bogate în calorii și grăsimi nesănătoase și între cele bogate în calciu, fier și alte vitamine și minerale esențiale.

Iată un top al celor mai sănătoase 10 alimente pentru copii:

ÎnapoiPagina 1 din 10

1. Cele mai bune alimente pentru copii: laptele

Din experiență proprie pot spune că după ce au dispărut biberoanele din casă, copiii mei au început să bea din ce în ce mai puțin lapte. Iar acest lucru pare să se întâmple în multe familii, dar nu pentru că celor mici nu le mai place laptele, ci pentru că „în viața lor” apar și alte băuturi precum sucurile.

Laptele este o sursă importantă de calciu, vitamina D și proteine și ar trebui să se regăsească zilnic în dieta celor mici, mai puțin dacă aceștia au vreo alergie la lactoză. În funcție de vârsta lor, copiii ar trebui să bea zilnic între 2 și 4 pahare de lapte pe zi, mai ales dacă nu consumă și alte alimente bogate în calciu.

ÎnapoiPagina 1 din 10
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()