Cum să cumperi cele mai bune fructe și legume organice

Iulia Mirică
legume organice

Prin definiție, produsele organice se referă la fructele și legumele cultivate fără utilizarea pesticidelor sintetice. Te învățăm cum să faci cumpărături inteligente, pentru a alege ce e mai sănătos pentru  familia ta. Sfaturile sunt oferite de babycenter.com.

Dacă vrei să cumperi fructe și legume organice dar ți se pare că acestea sunt prea scumpe, poți opta măcar pentru fructele și legumele care au cel mai redus nivel de pesticide. Lista fructelor și a legumelor cu nivel mare de pesticide este actualizată în fiecare an de către organizația non-profit Grupul de Lucru pentru Mediu, pe baza testelor de laborator. Iată care sunt produsele alimentare care au cele mai ridicate reziduuri de pesticide:

  • căpșune
  • mere
  • nectarine
  • piersici
  • țelină
  • struguri
  • cireșe
  • spanac
  • roșii
  • ardei gras
  • roșii cherry
  • castraveți

Tot această organizație non-profit a făcut publică și o listă cu fructele și legumele cu un nivel redus de pesticide. Printre alimentele cele mai ”curate” se numără avocado, porumbul dulce, ananasul, varza și mazărea dulce congelată.

Legumele și fructele din piață rezistă mai puțin

Este recomandat să cumperi variantele organice măcar pentru alimentele cu niveluri ridicate de reziduuri de pesticide. De asemenea, poți economisi bani prin cumpărarea produselor crescute în mod convențional, din piață, acestea având mai puține pesticide decât legumele și fructele regăsite în supermarketuri. O diferență majoră pe care o poți observa între legumele și fructele cumpărate din piață și cele din supermarket este că cele din piață au durata de viață mult mai scurtă decât cele regăsită pe rafturile magazinelor.

Ține minte faptul că este mult mai bine să mănânci produsele cultivate în mod convențional, decât să eviți complet fructele și legumele în dieta ta, pentru a evita în fapt consumul de pesticide. Fructele și legumele conțin nutrienți și aduc beneficii sănătății, de care au nevoie toți oamenii, în special femeile însărcinate și copii.

O altă metodă prin care poți minimiza expunerea la pesticide este prin spălarea atentă a fructelor și legumelor sub un jet de apă rece. Apoi, le poți curăța de coajă înainte de a le consuma. Acest lucru te va ajuta să scapi și de bacteriile și organismele care ți-ar putea provoca intoxicații alimentare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa