Îngrașă bananele?

Iulia Mirică
bananele-totul-despre-mame

Îngrașă sau nu bananele?

Plănuirea cu atenție a fiecărei mese este una dintre modalitățile prin care puteți slăbi. Va trebui să renunțați la anumite produse alimentare, cum ar fi mancarea de la fast food, băuturile răcoritoare, însă trebuie să renunțați și la banane? Răspunsul rapid este nu. Bananele nu sunt, în general, vinovatul din spatele creșterii în greutate. Dimpotrivă, bananalele sunt o sursă naturală de multe substanțe nutritive. De asemenea, sunt un aliment cu puține calorii, care poate fi introdus cu ușurință în programul vostru de reducere sau menținere a greutății.

Ce efect au bananele asupra organismului?

Bananele nu îngrașă, deoarece nu conțin grăsime. Ele, însă, au un conținut ridicat de zahăr. Acest zahăr este defalcat în glucoză, care este necesară pentru orice mișcare pe care o faceți în fiecare zi. Sportivii, nutriționiștii și alte persoane care pun pe primul loc sănătatea consideră banalele fructe uimitoare. Este foarte important să știți că dacă nu consumați energia, excesul de glucoză va fi stocat în corpul vostru și se va transforma în grăsime. Deși în mod normal bananele nu îngrașă, un consum ridicat de banane v-ar putea face să vă îngrășați.

Beneficiile bananelor

Bananele sunt niște fructe versatile, încărcate cu energie și gust bun, fiind excelente și pentru digestie. Ele sunt perfecte ca o gustare rapidă sau un desert sănătos, singur sau împreună cu alte fructe și alimente sănătoase. Bananele au în jur de 110 până la 150 de calorii cu 19-30 de carbohidrați într-o banană medie. Cele mai multe calorii provin din carbohidrați, care sunt fie zaharuri simple sau amidon.

Deoarece bananele au un conținut bogat de vitaminele A și C, ele sunt și alimente anti-rid excelente. Mai mult decât atât, veganii se bazează pe banane ca o sursă de vitamine, cum ar fi fierul și complexul de vitamine B. Cu toate acestea, o banană conține o cantitate mică de proteine, acestea neputând fi folosite ca un substitut pentru alimentele bogate în proteine.

Câte banane ar trebui să consumăm în fiecare zi?

Ca orice alt aliment, bananele ar trebui consumate cu moderație. Numărul de banane pe care le poate mânca o persoană într-o zi, pentru a rămâne sănătoasă, variază de la persoană la persoană. În timp ce unele persoane pot tolera cantități mari de vitamine și minerale, alte persoane au nevoie de o cantitate mai mică.

Cei mai mulți experți în sănătate recomandă doar una sau două banane pe zi, iar aportul de 4 banane pe zi este considerat excesiv. Această recomandare nu este doar pentru a contracara excesul de banane ci și doza zilnică recomandată de fructe. O persoană ar trebui să consume aproximativ o cană și jumătate – două căni de fructe în fiecare zi. Acest lucru se rezumă în 2-3 porții, care pot fi ușor distribuite într-o singură servire pentru micul dejun, prânz și cină sau consumate sporadic în orice moment al zilei pentru un impuls de energie.

Nutriționiștii și experții în diete recomandă de asemenea să nu consumăm un singur sortiment de fructe, ci mai multe varietăți. O singură banană servită cu un alt fruct sau mai multe ar fi cea mai bună opțiune pentru sănătatea voastră.

Citeşte:
Bananele roşii, nişte banane ce nu trebuie ocolite
Alimente sănătoase care îți dau energie
Milkshake pentru copii mofturoşi
9 reţete fără coacere, rapide şi gustoase

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa