Proprietăţile seminţelor de dovleac

Seminţele de dovleac au numeroase proprietăţi medicinale. Acest lucru se datorează şi faptului că ele sunt bogate în minerale, în special în zinc. Din acest motiv, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca aceste seminţe să nu lipsească din alimentaţia noastră zilnică.
Pe de altă parte, seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de vitamina K. Merită să menţionăm şi faptul că, seminţele de dovleac conţin şi vitamine din complexul B.

Iată proprietăţile nebănuite ale seminţelor de dovleac:

Protejează inima şi ficatul

Experţii în domeniu spun că semințele de dovleac sunt utilizate pentru protecţia inimii şi a ficatului, în caz de depresie, insomnia, artrită ori anxietate. Însă, sunt recomandate şi împotriva paraziţilor intestinali. De asemenea, aceste seminte ajută la reducerea calculilor renali ori a simptomelor în perioada postmenopauză.

Cresc colesterolul „bun”

Seminţele de dovleac sunt bogate şi în acizi grași nesaturați, aici putem să amintim acidul oleic. Această substanţă este recunoscută pentru faptul că  scade colesterolul „rǎu” și ȋl crește pe cel „bun”. Aceşti acizi graşi nesaturaţi ajută la prevenirea bolilor coronariene, dar şi la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Menţin sănătatea pielii

Pe de altă parte, seminţele de dovleac sunt o sursǎ foarte bunǎ şi de vitamina E, un puternic antioxidant, ce ajută la menținerea integrității pielii prin protejarea acesteia de radicali liberi. Semințele de dovleac conțin și tiamina, riboflavinǎ, niacinǎ, acid pantotenic, vitamina B-6 și folați, dar și  minerale esențiale, precum cupru, mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()