Cele mai cunoscute tipuri de lapte vegetal

Laptele vegetal câștigă din ce în ce mai mult teren în fața celui comun, de vacă. Este preferat de vegani și de persoanele cu intoleranță la lactoză, dar, uneori, și noi ceilalți vrem să ne diversificăm meniul și să încercăm și altceva. Există multe tipuri de lapte vegetal, iar noi le-am ales pe cele mai utilizate pentru a-ți spune informații prețioase despre ele. Iată din ce se poate face lapte vegetal. 

ÎnapoiPagina 1 din 6

1. Migdale

Laptele de midale este unul dintre cele mai populare înlocuitoare ale laptelui de origine animală. Nu conține colesterol și nici lactoză ceea ce îl face perfect pentru cei cu intoleranță la lactoză sau vegani. În comerț se găsește sub diverse fome: îndulcit, neîndulcit, cu arome (ciocolată, căpșuni, vanilie), fortifiat cu vitamine.

Laptele de migdale nu este o descoperire a gastronomiei moderne, ci dimpotrivă. A fost consumat încă din Evul Mediu, fiind preferat în timpul posturilor religioase pentru că rezista destul de mult fără să fie ținut la rece. Astăzi este preferat pentru că are puține calorii—60 pentru o cană, nu are colesterol sau grăsimi saturate, dar conține în schimb calciu și vitamina D. Pielea va avea de câștigat de pe urma consumului de lapte vegetal de migdale, datorită conținutului mare de vitamina E.

Puteți face lapte de migdale acasă. Nu trebuie decât să lăsați migdalele la înmuiat peste noapte, scurgeți apa, adăugați alta rece și puneți în blender. După ce mixați bine, aveți lapte de migdale. Dacă doriți să fie mai cremos, lăsați migdalele la înmuiat două zile.

ÎnapoiPagina 1 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()