Tartă cu mere

TOTUL DESPRE MAME

Tartă cu mere de toamnă

Există cineva care nu visează la miros de mere cu scorțișoară și la o tartă delicioasă? Noi nu credem. Și nici nu avem vreme să investigăm prea mult acest aspect, trebuie să mergem la piață ca să alegem cele mai gustoase și arătoase mere și să facem această tartă.

Citește și: Prăjitură cu mere şi scorţişoară

  • Ingrediente:
  • 4 mere mari;
  • 1/2 cană unt la temperatura camerei;
  • 250 g zahăr brun;
  • 1 cană făină;
  • 250 g cremă brânză;
  • 1 ou;
  • 2 lingurițe esență vanilie;
  • 100 g zahăr brun amestecat cu o linguriță de scorțișoară.

Cum se face? Puneți-vă un șorț frumos, pregătiți-vă aparatul de fotografiat cu care imortalizați deserturile senzaționale pe care le pregătiți și treceți la treabă. Preîncălziți cuptorul la 200 grade C. Într-un bol, mixați untul cu 130 de gr de zahăr și o linguriță de esență de vanilie până când se omogenizează și se spumează bine. Adăugați făina, în ploaie, și amestecați. Acum întindeți aluatul într-un vas de tartă, inclusiv pe pereți.

Acum preparați crema astfel: amestecați crema de brânză cu restul de zahăr până când acesta se topește, apoi adăugați oul și o linguriță de esență de vanilie.

Curățați merele si tăiați-le felii subțiri, ca pentru tartă. Amestecați 100 de gr de zahăr cu o linguriță de scorțișoară.

Citește și: Prăjitură pufoasă cu gem

Turnați crema peste aluat și așezați deasupra feliile de măr, apoi presărați deasupra zahărul cu scorțișoara.

Puneți tarta în cuptor și pregătiți-vă aparatul de fotografiat. După primele 10 minute rduceți temperatura la 175 grade C și lăsați tarta încă 25-30 de minute, până când merele devin aurii.

Gata, acum puteți să decorați tarta cu felii crude măr, să o fotografiați și să începeți să numărați like-urile.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa