„Am devenit mama chiar dacă fetița mea s-a născut moartă…”

TOTUL DESPRE MAME

Fetița mea s-a născut moartă. „Numele meu este Ana și zile trecute am dat peste un articol scris de o cititoare, povestea ei de la naștere. În timp ce citeam mi-au dat lacrimile, avea o poveste tristă, o experiență grea, dar cu un final fericit. La sfârșitul articolului era o invitație la a povesti experiența mea la nașterea puiului meu.

M-am gândit mult dacă să scriu sau nu, oare ar fi publicată sau nu, dar, după multă zăboveală, iată povestea mea și motivul pentru care am zăbovit să scriu.

Locuiam în Londra când am făcut nunta cu bărbatul pe care îl iubeam până la cer, aveam 30 de ani și imediat după nuntă toată familia mea a început să mă streseze cu: „Fă copii că ai o vârstă”. Eu am decis să aștept, cel puțin un an să mă bucur de proaspăta căsnicie și uite așa au trecut 2 ani și jumătate de la nuntă până am decis să facem un bebe.

Fetița mea s-a născut moartă. Coșmarul a început la 23 de săptămâni și 4 zile

Nu a durat decât o lună până am ținut în mână un test de sarcină care arăta două liniuțe. Bucurie enormă, nu am putut ține secret nici măcar o zi, a doua zi știa toată lumea, până și persoanele care vorbeau mai rar cu noi.

A trecut timpul și am avut și primul ecograf la 13 săptămâni și totul era ok, bebe era perfect, a venit și al doilea ecograf la 20 de săptămâni, bebe era o fetiță, s-au făcut și 23 de săptămâni și 4 zile și așa a început coșmarul nostru.

18 August, o zi ce o să rămână amară pentru restul vieții mele, toată noaptea nu dormisem, mă confruntasem cu o durere slabă sub burtă (din spusele apropiaților „e normal, crește copilul, se lărgește uterul”). La amiază am mers la toaletă și am observat o pată minusculă de sânge, îi spun soțului și  imediat ne-am gândit să mergem la spital. „Hai să verificăm totuși, sigur nu e grav, dar să fim siguri”.

Fetița mea s-a născut moartă. La ecograf, fetița mea dădea impresia că plutește în derivă…

Ajunși acolo apare o domnișoară cu un aparat micuț, aplică gel pe burtă și începe să apese cu acel aparat pe burtă, îmi zâmbește după câteva momente și zice: „Mă duc să aduc altul, acesta este prea vechi de aceea nu pot auzi bătăile inimii”.

A plecat foarte calmă, cu zâmbetul pe buze, s-a întors după 5 minute cu același zâmbet calm și mi-a zis: „Ghici ce? Am reușit să fac rost de un ecograf, așa o să poți să vezi și bebelușul, dar trebuie să așteptăm doctorul specialist”.

Am așteptat o oră, atât a trecut când în cameră au intrat trei doctori. Pornesc aparatul și îl pun pe burtă, apare imaginea, un bebe, fetița mea, care încă din prima secundă când am văzut-o dădea impresia că plutește în derivă. Atunci am știut, nu o să găsească ce caută ei, o inimioară care să bată. Nu au găsit, au găsit doar aceste cuvinte: „Ne pare rău, fetița dumneavoastră a murit și trebuie să vă inducem nașterea”.

Fetița mea s-a născut moartă. Am născut un îngeraș, la propriu

Mi-au dat două pastile si după două zile a început chinul, un travaliu groaznic, după doar 8 ore de travaliu în cameră apare și anestezista cu o voce extrem de blândă și îmi spune: „Draga mea, te rog acceptă epidurala (o refuzasem cu înverșunare la început), pentru că durerea fizică ce o simți acuma o putem alina așa, dar, după naștere, durerea sufletească nu putem și să vrem să o alinăm, pentru că o să ții în brațe un copil care nu o să plângă”.

Și uite așa în data de 21 august, la ora 00:30, am născut un îngeraș, la propriu.

Aceasta este povestea mea de la nașterea fiicei mele, doar pentru că ea nu mai este printre noi nu înseamnă că nu a existat. A existat și ea m-a făcut mamă pentru prima oară, cu ea am simțit pentru prima dată durerile nașterii”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa