5 mituri despre fertilitate. Este importantă poziția în care faceți dragoste pentru a obține o sarcină?

Calculezi în fiecare lună perioada fertilă, încercaţi să facati dragoste exact în zilele fertile şi totuşi nu reuşeşti să rămâi însărcinată? Probabil că ai început să cauţi informaţii despre fertilitate şi cum să rămâi mai uşor gravidă. Asigură-te mai întâi că metodele recomandate nu fac parte din grupul de mituri false despre fertilitate, precizează medicul obstetrician Jani Jensen de la Clinica Mayo, Rochester .

Nu este niciun secret faptul că foarte multe cupluri care visează să aibă un copil ar fi în stare să facă o mulţime de lucruri pentru a ajunge în cele din urmă la rezultatul dorit. De multe ori, aceste cupluri caută informaţii pe internet despre cum să-şi crească şansele de concepţie. Din păcate, multe dintre ele sunt mituri despre fertilitate care nu se reflectă în realitate. Vezi mai jos cele mai des întâlnite 5 mituri despre fertilitate.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Cuplurile ar trebui să aibă relaţii sexuale în fiecare zi pentru a spori şansele de concepţie

Adevărul: În zilele care preced ovulaţia, femeia are „o fereastră” de timp când poate rămâne însărcinată. Dar cuplul nu este nevoit să aibă relaţii sexuale în fiecare zi în această perioadă, orice zi este la fel de bună. Pentru majoritatea femeilor, “fereastra de fertilitate” este cuprinsă între zilele 10 şi 20 ale ciclului lor (ziua 1 fiind prima zi de menstruaţie).

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()