De ce nu rămân însărcinată? 3 dintre cele mai comune cauze de infertilitate

De ce nu rămân însărcinată? Este o întrebare care macină femeile care încearcă de mai mulți ani să aibă un copil. Potrivit studiilor, 11% dintre cupluri au probleme cu conceperea sau păstrarea unei sarcini, iar acest procent tinde să crească.

Aproximativ o treime din aceste situaţii apar din cauza unor probleme de fertilitate la femei, o treime din cauza celor ce privesc fertilitatea bărbaţilor, iar restul îi implica pe ambii parteneri. Cercetătorul dr. Horaţiu Albu, specialist în biologie moleculară, ne spune care sunt cele mai comune cauze ale problemelor de infertilitate la femei şi care sunt modificările de stil de viaţă şi alimentaţie care le pot îmbunătăţi fertilitatea.

ÎnapoiPagina 1 din 3

1. Sindromul ovarelor polichistice, cauză de infertilitate

Cicluri menstruale neregulate, creşterea excesivă a părului, acnee, obezitate. Așa se manifestă acest sindrom al ovarelor polichistice, o afecţiune în care foliculii mici din ovare nu se dezvoltă în foliculi maturi, care eliberează ovule. Este, de asemenea, caracterizată de dezechilibre ale hormonilor şi a modelelor de ovulaţie imprevizibile.

„Multe paciente supraponderale care au pierdut 5 până la 10 la sută din greutatea corporală şi au renunţat la dietele bogate în carbohidraţi încep să-şi reia ovulaţia regulată”, spune specialistul. Medicul recomandă în acest caz o alimentație plină de minerale și vitamine.

ÎnapoiPagina 1 din 3
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()