LACUL UNIC DE LA SOVATA: Heliotermia și rolul ei în tratarea infertilității feminine

TOTUL DESPRE MAME
heliotermia si problemele de infertilitate feminina

Lacul Ursu din Sovata este unic la nivel european datorită unui fenomen natural special. Este vorba despre heliotermie. Acesta presupune încălzirea apei lacului diferit din cauza concentraţiilor saline distincte ale straturilor de apă. Un alt aspect al acestui proces îl reprezintă conservarea căldurii înmagazinate, prin prezenta la suprafaţa apei sărate, a unui strat subţire de apă dulce de cca 10-15 cm, provenit dintr-un pârâu adiacent.

„Lacul Ursu are o dublă stratificare, salină şi termică. Concentraţia salină este maximă la baza lacului, precum şi la adâncimea de 1,5-2 m. La nivelul acestui strat, mezoterm, se înregistrează cele mai mari temperaturi, ajungând vara la 45 grade Celsius şi chiar peste. Tot la această adâncime exista concentraţia maximă de hormoni estrogen şi progesteron asemănători cu hormonii umani feminini, eliberaţi în apa lacului de crustaceul de apă sărată Artemia salina”, susţine Suzana Pretorian, Doctor Balneolog în cadrul Danubius Health Spa Resort.

Prin urmare, la nivelul corpului imersat în apă, ajung concentraţii hormonale şi de sare maxime, cât şi temperaturile cele mai ridicate, terapeutice, cu efect conjugat antiinflamator şi de stimulare hormonală pentru tratarea infertilităţii feminine şi a bolilor ginecologice.

Băi în Lacul Ursu se pot face în timpul verii şi la începutul toamnei. În afara acestor perioade, se poate beneficia de apă sărată şi nămolul extrase din Lacul Ursu în cadrul bazei de tratament a Danubius Health Spa Resort.

Heliotermia antistres

Apă sărată hiperconcentrata extrasă din Lacul Ursu are efecte generale asemănătoare nămolului, la care se adăugă efectul imersiei în apă (corpul este de până la 16 ori mai uşor imersat în apă sărată hiperconcentrata) – ce reaminteşte subconştient prin plutire, sunet şi căldura apei de calmul vieţii intrauterine.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: 7 cauze comune ale infertilității

Efectul caracteristic apei, de reechilibrare a zonelor deficitare sau supraîncărcate electromagnetic ale corpului, este mai accentuat în cazul apei sărate hiperconcentrate, prin mecanism ionic şi osmotic. La acestea se adăugă memoria informaţională a apei (apa înmagazinează, memorează şi transmite calitatea mediilor prin care trece sau de unde este adusă).

Spre deosebire de apele ce traversează medii urbane, intens poluate informaţional, apa extrasă din Lacul Ursu aduce cu sine calmul, echilibrul şi încărcătura intens pozitivă a arealului natural pur al staţiunii Sovata.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa