7 mituri despre infertilitate. Specialiștii demontează zvonurile despre problemele de concepție

Există atât de multe mituri despre infertilitate și sarcină încât e greu să mai spui dacă vreunul dintre ele are, măcar, un sâmbure de adevăr.

ÎnapoiPagina 1 din 6

1. Iată care sunt cele mai întâlnite mituri despre infertilitate

A trata infertilitatea este oricum destul de greu, cu toate “sfaturile” nesolicitate pe care prietenii, membrii familiei și chiar străinii bine-intenționați insistă să le împărtășească. Nu numai că acest tip de sfat este de obicei inutil, deoarece fiecare cuplu este diferit, dar acestea se bazează, în general, pe povești și zvonuri.

Mary Jane Minkin, profesor doctor obstetrică și ginecologie la Universitatea Yale, a demontat pentru CafeMom.com toate miturile care ”se învârtesc” în jurul subiectului – infertilitate.

Problemele de fertilitate sunt ereditare


Incorect. Doar pentru că mama ta a avut cinci copii sau sora ta a rămas însărcinată la prima ei încercare nu înseamnă că vei avea aceeași experiență. Și nici invers. De cele mai multe ori, infertilitatea nu este ereditară (deși există câteva condiții genetice care ar putea face dificilă conceperea, cum ar fi o anomalie cromozomială).

MIT: Dacă ai avut probleme de fertilitate la prima sarcină, acestea se vor repeta
Doar pentru că ai încercat ani de zile să concepi un copil, nu înseamnă că bebelușul 2 va face același efort. Acest lucru este complet neadevărat, a spus dr. Minkin, care a împărtășit din experiențele pacientelor exact contrariul.
De ce nu rămân însărcinată? 3 dintre cele mai comune cauze de infertilitate și soluții pentru ele

ÎnapoiPagina 1 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()