Cum să rămâi repede gravidă. Sfaturi despre alimentație, poziții de sex, terapii alternative

cum să rămâi repede gravidă

Dacă vrei să rămâi repede gravidă, trebuie să faci mai mult decât să încetezi să mai iei pastile anticoncepționale, scrie babycenter.com. Poți grăbi procesul cu aceste șase sfaturi legate de concepție, aflând cum îți poți detecta perioada de ovulație și cum să-ți programezi partidele de sex pentru a rămâne însărcinată. De asemenea, află cum poți să îți pregătești corpul pentru o sarcină cu sfaturi despre nutriție, schimbări pentru îmbunătățirea sănătații, terapii alternative și multe altele.

Detectează perioada de ovulație

Conceperea unui copil ține cu totul de momentul potrivit (cu toate ca și sexul bun ajută). Învață micile șiretlicuri despre cum să-ți reperezi perioada de ovulație și zilele cele mai fertile prin calcularea calendarului si observând indiciile subtile pe care corpul tău ți le oferă. Avem toate instrumentele și tehnicile pentru a te ajuta pe parcursul acestui drum. Cu câteva sfaturi care îți vor crește șansele și vor grăbi procesul.

Calculatorul pentru perioada de ovulație

Urmărindu-ți ciclul menstrual, îți sporesc șansele de obținere a unei sarcini. Calculatorul nostru pentru perioada de ovulație îți spune care sunt perioadele de fertiliate maximă. Introdu data primei zile a ultimei menstruații și durata în zile a întregului ciclu menstrual (între 20 și 45 de zile). Îți vom arăta care sunt cele mai bune zile pentru un contact sexual care se poate finaliza cu o sarcină.

Cum poți rămâne însărcinată într-un timp scurt

Fie ești foarte dornică să rămâi însărcinată, sau poate îți dorești să ți se nască copilul într-o anume perioadă. Găsești mai jos cinci metode care să-ți crească șansele de concepție într-un timp scurt, alături de sfaturi pentru o sarcină sănătoasă si despre cum poți detecta anumite probleme de fertilitate.

Sfatul #1: Fă-ți o programare la medicul tău

Ai mai multe șanse să ai o sarcină sănătoasă când corpul tău este pregătit. Fă-ți o programare la medicul tău pentru a afla dacă ești in cea mai bună formă pentru a purta o sarcină și ce schimbări poți face pentru a-ți crește șansele.

Sfatul #2: Plănuiește-ți o sarcină sănătosă

Când încerci să concepi un copil, mănâncă alimente hrănitoare, menține-ți greutatea în limite normale, fă sport si încearcă să renunți la vicii cum ar fi consumul de alcool sau fumatul.

Sfatul #3: Află când ovulezi

Ovulezi o singură dată într-un ciclu menstrual și ai doar câteva zile la dispoziție sa concepi un copil. Știind când ovulezi, tu și partenerul tău vă puteți programa partidele de sex și astfel vă creșteți șansele să rămâi gravidă.

Sfatul #4: Fă sex la timpul potrivit

Atunci când știi cu certitudine perioada în care ovarul tău va elibera ovulul, îți poti programa partidele de sex în perioada cea mai feritilă, adică trei zile înaintea ovulației.

Sfatul #5: Sporește șansele spermatozoizilor

Spermatozoizi au cele mai mari șanse să fecundeze un ovul când sunt în număr mare și când sunt sănătoși și puternici.

Cât timp poți încerca înainte să ceri ajutor specializat

Dacă vei rămâne însărcinată pe cale naturală, cel mai probabil se va întampla in primele șase luni. Aproximativ 8 din 10 cupluri au conceput un copil in acest timp.

Desigur, dacă știi că tu sau partenerul tău aveti o problema de fertilitate, fă-ți o programare la doctorul tău imediat, nu ai nici un motiv sa aștepți în acest caz.

Anticipează ovulația

Ce este ovulația?

Când ovulezi, adică atunci când ovarul tău eliberează un ovul, acel ovul poate fi fertilizat. Când acel ovul este fertilizat, ești însărcinată!

Uite trei modalități prin care vei afla când ovulezi.

Folosește metoda calendarului.

Urmarește-ți temperatura bazală si aspectul glerei cervicale.

Folosește un test pentru ovulație.

Cum își schimbă aspectul glera cervicală în timpul ciclului menstrual

Nu ești sigură cum arată glera cervicală in diferinte momente ale ciclului menstrual? Te ajutăm noi!

Glera cu aspect de albuș

Așa numita gleră cu aspect de albuș de ou crud indică cea mai fertilă perioadă a ciclului menstrul deoarece permite spermatozoizilor să inoate cu ușurință prin colul uterin.

Glera cervicală cu aspect apos

Glera apoasă este al doile cel mai bun indicator al perioadei fertile deoarece perimite accesul liber al spermatozoizilor prin colul uterin. Glera apoasă este incolora si curge de pe degete.

Glera cervicală cremoasă

Această gleră este considerată un indicator al perioadei in care nu ești fertilă deoarece restricționează mișcarile spermatozoizilor. Ea are aspectul loțiunii de corp.

Glera cervicală lipicioasă

Aceasta indică perioada cea mai puțin fertilă. Are un aspect lipicios ce face mișcarea spermatozoizilor imposibilă.

Când este cel mai indicat să faci sex dacă încerci sa rămâi însărcinată?

Spermatozoizii trăiesc între trei și cinci zile, pe când ovulul doar 12-24 de ore. Pentru a-ți crește șansele de concepție, este important să ai contact sexual în perioada premergătoare ovulației, dar și în ziua când ovulezi.

Poți rămâne însărcinată în perioada menstruală?

Da, este posibil să rămâi însărcinată în timpul menstruației. Se poate întampla dacă ai un ciclu menstrual foarte scurt, adică timpul scurs dintre prima zi de menstruație si prima zi din următoarea menstruație să fie foarte scurt, sau dacă ai o menstruație care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Fecundarea se produce atunci când ovulul și spermatozoidul se întalnesc în trompa uterină. De reugulă, se întâmplă pe la jumătatea ciclului menstrual. Între zilele 12-16 (dacă ai un ciclu de 28 de zile), un ovul ajunge la maturitate în unul dintre cele două ovare. Ovarul eliberează ovulul în cavitatea abdominală de unde este captat de trompa uterină.

Un ovul trăiește pâna la 24 de ore in trompa uterină și dacă există spermatozoizi în trompă în acel interval, ovul poate fi fecundat și poate evolua spre sarcină. Dacă ovulul nu este fecundat, va fi eliminat la menstruație.

Poziții sexuale pentru facut copii

Sunt unele poziții mai bune decât altele când vine vorba de conceperea unui copil?

Nu există dovezi care să susțina teoria că unele poziții sunt mai bune decât alte. Este posibil să fi auzit că pozițiile în care sperma ajunge cât mai aproape de cervix – cum este cazul poziției misionarului- cresc șansele apariției unei sarcini. Dar nu exista studii științifice care să susțină asta.

Orgasmul crește șansele de conceptie?

Există persoane care cred că dacă femeia are orgasm după ce partenerul ejaculează, aceasta va avea mai multe șanse să rămână însărcinată, dar nu există dovezi care să susțină această teorie.

Trebuie să rămân întinsă după contactul sexual?

Nu există dovezi cum că dacă ai rămâne întinsă ar ajuta. Glera cervicală capturează spermatozoizii și chiar dacă o parte din ei vor aluneca afară , majoritatea rămân în viață in corpul tău.

Cinci schimbări pe care le poți face în dieta ta

Acordă atenție dietei tale.

Exersează niște obiceiuri alimentare sănătoase înainte să rămâi însărcinată.

Ia vitamine prenatale.

Ia suficient acid folic.

Menține-ți greutatea în limite normale.

Cât acid folic să iau în perioada în care încerc să rămân însărcinată?

Doza zilnică recomandată de acid folic pentru toate femeile aflate la vârsta fertilă este de 400 micrograme, sau 0,4 miligrame. Luând acid folic pentru cel puțin o luna înaintea instalării unei sarcini reduce riscul de defect de închidere a tubului neural cu până la 70%.

Cafeina: afecteaza feritilitatea?

Este posibil. Unele studii au găsit o legătură între consumul de cafeină si capacitatea unei femei de a rămâne însărcinată.

Ce alimente si băuturi conțin cafeină?

Pentru a-ți administra consumul de cafeina, trebuie să conștientizezi si celelalte surse de cafeină cum ar fi: ceaiul, băuturile energizante, ciocolata și înghețata cu cafea.

Cum pot să limitez consumul de cafeină?

Dacă decizi să renunți la cafeină, încearca să o faci încet pentru a evita efectele sevrajului, cum ar fi oboseala si durerile de cap.

Viitorii tătici: schimbări în dieta care să vă crească fertilitatea

Câteva sfaturi pentru viitorii tătici

Mâncați multe alimente bogate în vitamina C si alți antioxidanți

Ia suficinet zinc

Alimentează-te cu acid folic

Renunță la alcool

Ia o tabletă de multivitamine în fiecare zi.

10 lucruri pe care să le eviți când încerci să rămâi însărcinată

Lubrifiant

Anuminte medicamente

Cantități mari de cafeină

Mercurul din pește

Alcool

Fumatul

Anumite chimicale

Stresul

Băile in jacuzzi

Marijuana

Consumul de marijuana ne poate afecta șansele de a avea un copil?

Este posibil. Unele studii au demonstrat că utilizarea marijuanei scade semnificativ nivelul de hormoni sexuali atât la femei , cât și la bărbați.

Poate stresul să îngreuneze procesul de concepție?

Stresul poate interveni în acest proces. Defapt, cu sigurnață ai auzit oameni spunându-ți să te relaxezi și se va întampla.

Băiețel sau fetiță?

Alegerea sexului copilului tău: ce părere au oamenii de știință

Este într-adevăr posibil să alegem sexul copilul nostru mulțumită evoluției tratamentelor de fertilizare care permit doctorilor să identifice embrionii de sex feminin sau masculin.

Alegerea sexului copilului: mituri din popor

Copilul tău este ceea ce mănânci

Conform miturilor din popor, ceea ce consumi înainte să rămâi însărcinată poate influența ce se va naște peste 9 luni.

Dacă vrei un băiat

    • Mănâncă mai multă carne, cât mai rosie cât ai bine
    • Gustări sărate cum ar fi covrigii și chipsurile
    • Viitorii tătici: fă-ți rezerve de sucuri acidulate, în mod special băuturi tip cola.

Dacă vrei fată

    • Ambii părinti trebuie să mănânce pește si legume
    • Cedează în fața poftei pentru ciocolată sau oricare alte dulciuri.

Pot alege între a avea o fată sau un băiat?

Dacă te consolează cu ceva, tu (mama) nu ai nici o legătură cu sexul copilului, el fiind determinat de partenerul tău. În afară de a efectua o amniocenteza în primul trimestru de sarcină pentru a afla sexul copilului, nu există o altă metodă care să determine sexul acestuia.

Feng shui pentru fertilitate

Când vine vorba despre locuri care ne cresc șansele să rămânem însărcinate, multe dintre noi se gândesc mai degrabă la cabinetul medical decât la propria casă. Dar la fel cum cauți motive medicale inerente care ar putea dăuna fertilității, ar trebui sa-ți examinezi casa și să vezi dacă întreține concepția. Din perspectiva feng shui, infertilitatea poate fi atribuită în parte energiei, numită chi, care a fost blocata sau stagnează. Această străveche artă chinezească țintește către echilibrarea energiei unui loc pentru sănătatea și starea de bine a celor care trăiesc sau lucreaza acolo. Cu câteva simple modificări feng-shui, poți crea o casă care încurajează energia pozitivă și concepția.

Poate acupunctura să-mi sporească șansele de a rămâne gravidă?

Cercetatorii sugerează că acupunctura poate ajuta cuplurile care încearca fertilizarea in vitro , dar nu se poate demonstra înca dacă sporește fertilitatea.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație