7 motive pentru care este bine să fii însărcinată vara

Însărcinată vara. Studiile arată că peste 50% dintre femei îşi doresc să fie însărcinate în lunile de vară, un motiv fiind acela al posibilității unei alimentații mai variate și mai sănătoase decât în lunile de iarnă. Există, însă, un procent de femei care spun că se tem de sarcină din timpul zilelor călduroase de vară.

ÎnapoiPagina 1 din 7

1. Este un moment excelent pentru exerciţii în aer liber

Multe paciente evită sarcina în timpul verii din cauza temepraturilor ridicate. Dar, odată ce au analizat bine situaţia, şi-au dat seama că, de fapt, există câteva motive serioase care uşurează sarcina în timpul sezonului de vară. Unele sunt evidente, dar altele s-ar putea să nu fie gândite în prima instanţă”, spune dr. Silviu Iștoc, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicină Materno-fetală şi Chirurgie Ginecologică Minim Invazivă şi la Clinica ProVita.

Mersul pe jos şi înotul sunt cele mai benefice sporturi pentru viitoarele mame. Ambele sunt cu impact redus, oferă avantaje cardio mari şi sunt un motiv perfect să ieşiţi din casă şi să vă relaxaţi. Înotul oferă o soluţie necesară pentru creşterea în greutate, pentru întărirea articulaţiilor şi pentru înlăturarea căldurii de vară. Aerobicul pe apa este favorit multor femei însărcinate, deoarece este singurul loc în care se simt uşoare, iar apa rece se simte răcoritoare.

Mersul pe jos este una dintre cele mai bune forme de exerciţii fizice în timpul sarcinii, deoarece poate fi făcut de femei indiferent de condiţia fizică şi de stadiile de sarcină. Exerciţiile acestea oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate atât pentru mama, cât şi pentru copil, inclusiv furnizarea de mai mult oxigen pentru muşchi şi ţesuturi şi, prin urmare, pentru copil, prin placentă. Acest lucru se traduce într-o placentă care funcţionează mai bine şi oferă mai multe substanţe nutritive celui mic. Purtaţi pantofi confortabili, de susţinere, şi consumaţi multă apă”, explică specialistul.

ÎnapoiPagina 1 din 7
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație