Ce trebuie să ştim despre epilarea în sarcină?

Ramona Dinescu
epilarea-in-timpul-sarcinii-totul-despre-mame

Epilarea în sarcină: ce trebuie să știi despre cele mai comune metode de epilat și care este cea mai sigură metodă de epilare în sarcină

Sarcina nu este o boală, este unul dintre cele mai minunate momente din viața unei femei. În perioada aceasta, este normal ca fiecare dintre noi să vrem să ne simțim și mai bine, să fim frumoase și să strălucim.

Iar cum în timpul sarcinii părul nedorit de pe corp pare să crească și mai mult, este evident faptul că trebuie să facem ceva pentru a-l îndepărta. Însă care este cea mai sigură modalitate de epilare în timpul lunilor de sarcină?

Epilarea cu ceară

Unele persoane, printre care mă număr și eu folosesc dintotdeauna ceara caldă de epilat și au rămas fidele aceste modalități chiar și în sarcină. Însă specialiștii atrag atenția că epilarea cu ceară poate avea efecte adverse, deoarece pielea este foarte sensibilă în timpul sarcinii: poți suferi un mic disconfort legat de iritațiile ce pot apărea pe piele, mici senzații de arsură sau pișcături. În plus, din cauza durerii pot intervenii contracțiile. Ideal ar fi să folosești ceara rece de epilat, sau să găsești o alternativă măcar în ultimele luni de sarcină.

Epilarea cu aparatul electric

Dacă faci asta dintotdeauna, înseamnă că ești obișnuită cu durerea și va fi floare la ureche să te epilezi cu aparatul în timpul sarcinii. Dacă nu, nu încerca acum! Din cauza sensibilității pielii, se poate să ți se pară o procedură foarte dureroasă, în special în zonele foarte sensibile precum axila sau zona inghinală. Ca și în cazul epilării cu ceară fierbinte, durerea foarte intensă poate provoca contracții, așa că încearcă să nu te mai epilezi cu aparatul electric în ultimele luni de sarcină.

Epilarea cu creme depilatoare

Sulfura de bariu și pudra triglicolat de calciu sunt două dintre ingredientele din cremele de epilat care au stârnit nenumărate controverse. Până la urmă, nu s-a dovedit că sunt dăunătoare, însă se recomandă precauție în folosirea lor atunci când ești gravidă. În plus, amoniacul mai poate provoca efecte adverse locale din cauza sensibilității pielii. Așadar, dacă ești adepta acestei metode de epilare, caută acele produse dedicate gravidelor.

Epilarea cu lama de ras

Lama de ras pare să fie singura varianta 100% sigură de înlăturare a părului nedorit în timpul sarcinii. Lasă pielea moale și catifelată, este o procedură rapidă și foarte ieftină. Dar pentru că nu tot ce e bun e perfect, după epilarea cu lama de ras, părul crește foarte repede și parcă mai des ca niciodată. Însă, gândește-te că faci un compromis, doar pentru câteva luni. Însă, ai mare grija la zonele sensibile precum cea inghinală sau axila. După fiecare radere, folosește o cremă emolientă hrănitoare cu vitamina E care să îți protejeze pielea împotriva iritațiilor.

Epilarea cu laser

Epilarea cu laser NU este recomandată în timpul sarcinii. Epilarea cu laser presupune identificarea pigmenților din firele de păr și deteriorarea mecanică sau termică a foliculilor. Nu există studii care să ateste efectele adverse asupra fătului, dar nici care să le infirme. De aceea, pe parcursul sarcinii trebuie să eviți epilarea cu laser, pentru siguranța ta și a bebelușului tău.

Tu ce tip de epilare ai ales în sarcină?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa