Însărcinată de sărbători? Ce să eviți în aceste zile aglomerate

Însărcinată de sărbători

Numărătoarea inversă până la sărbători a început. Ești însărcinată? Profită de statutul tău și evită unele activități și tradiții care te pot obosi. Câteva ponturi despre ce să eviți în aceste zile aglomerate, de la specialiștii spanioli, citați de crecerfeliz.es.

Fii oaspete, nu gazdă
Anul acesta relaxează-te în ceea ce privește mesele tradiționale în familie. Dacă ai de ales, alege să fii oaspete, pregătirea mesei de Crăciun nu este tocmai o activitate ușoară și tu ai nevoie de relaxare și odihnă.

Odihnește-te cât vrei și când vrei
Ești însărcinată, adio reguli și compromisuri de ”bună purtare”. Te poți retrage cu scuzele de rigoare chiar în toiul distracției, poți refuza politicos o invitație sau te poți răsfăța zilnic cu mici reprize de somn. În timpul sarcinii, corpul te avertizează ori de câte ori are nevoie de pauză, așa că ascultă-l.

Citește și: Cele mai bune cadouri de Crăciun, sunt gratis

Bucură-te de sărbători!
Voia bună, râsul și chiar dansul (lent) sunt ”vitamine” pentru corpul plin de hormoni. Nu exagera cu epuizarea, însă nu evita momentele frumoase petrecute cu familia și prietenii. Trebuie doar să fii atentă la semnalele transmise de corpul tău. Dacă te simți obosită, un pui de somn este revigorant.

Evită alcoolul, tutunul și mesele copioase
Alcoolul este total contraindicat în sarcină. Nu există niciun studiu care să arate o anumită cantitate permisă, sigură pentru făt, de aceea este cel mai bine să fie evitat. La fel și tutunul, chiar și expunerea la fum, “fumatul pasiv”, afectează direct creșterea copilului. Și mesele copioase sunt neprietenoase în această perioadă, procesul de digestie fiind încetinit în timpul sarcinii.

Răsfățul este mai mult decât permis
Un masaj, o zi la spa, o coafură îndrăzneață, o prăjitură delicioasă. Răsfață-te cât poți în aceste zile de sărbătoare. Corpul are nevoie de relaxare și perioada aceasta este cea mai potrivită.

Citește și: Gravidele trebuie să meargă de cel puțin 8 ori la control

Evită alimentele cu risc
Există unele alimente și preparate care se găsesc pe masa de Crăciun, dar care nu sunt recomandate unei femei însărcinate. De exemplu carnea crudă, care are risc de toxoplasmoză, peștele crud sau afumat, fructele de mare. Și nu uita: evită consumul de pește, cum ar fi peștele-spadă, rechin, ton roșu și știucă pentru nivelul ridicat de mercur.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

http://www.istockphoto.com/photo/pregnant-celebrate-christmas-gm503326374-82465453?st=_p_pregnant%20in%20christmas

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()