Metode prin care se află sexul copilului și cine-l determină cu adevărat

Pe lângă ecografie există și alte metode prin care se află sexul copilului. Pe lângă dorință există trucuri care pot influența dacă bebe va fi fată sau băiat. Despre toate acestea vorbim, pe larg, în articolul nostru.

Ramona Dinescu
află sexul copilului
Află sexul copilului nu doar prin ecografie și află ce poți face pentru ca bebe să aibă sexul dorit!

  Află sexul copilului prin diverse metode în afată de clasica ecografie! Teoretic în jurul celei de-a 16-a săptămână de graviditate, însă, în funcție de metoda folosită, poate fi mai devreme sau mai târziu. În plus citește și o teorie interesantă despre ce anume influențează stabilirea sexului unui copil.

  Află sexul copilului la ecograf

  Dacă aleg așa, multe femei însărcinate află sexul bebelușului pe care îl poartă în pântec, pe la jumătatea perioadei de graviditate, de obicei între a 16-a și a 20-a săptămână. Cu toate acestea, există situații în care medicul nu poate vedea clar organele genitale ale bebelușului, și nu poate spune cu exactitate dacă vor avea băiat sau fetiță.

  Chiar dacă penisul sau vulva copilului încep să se formeze din a șasea săptămână de sarcină, băiețeii și fetițele arată aproape la fel la ecograf până în preajma celei de-a 14-a săptămâni de sarcină, susține Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

  Până la 18 săptămâni de sarcină, medicul are foarte multe șanse să identifice sexul fătului, dacă, evident, acesta se află într-o poziție ce permite medicului să vadă organele genitale.

  Îți recomandăm și ”La început de drum”, pachetul care conține cele mai importante cărți pe care trebuie să le citească o mămică. Pachetul oferit la un preț special poate fi cumpărat de AICI.

  La câte săptămâni se poate vedea sexul bebelușului cu ajutorul unui test de sânge?

  Poți afla sexul bebelușului dacă treci printr-o testare prenatală non invazivă, o analiză de sânge care poate detecta sindromul Down și alte câteva anomalii cromozomiale, test ce se face la 10 săptămâni de sarcină. Acest test observă și bucățile de cromozomi masculini din sângele tău și astfel se poate spune dacă vei avea un băiat sau o fetiță.

  Acest test este destinat femeilor ce prezintă un risc mare de a avea un copil cu o disfuncție cromozomială. Cere sfatul medicului și el îți va recomanda, dacă este cazul această analiză.

  Află sexul copilului prin amniocenteză

  Alte gravide află care este sexul copilului din uter apelând la un alt test genetic precum amniocenteza. Acest test, de obicei este efectuat pentru a determina da bebelușul are o anomalie cromozomială precum sindromul Down.

  Amniocenteza, de obicei se efectuează între a 16 și a 20-a săptămâni de sarcină. Un alt test genetic este cel de vilus corionic (CVS) care se efectuează între a 10-a și a 13-a săptămână de sarcină și are cumva același scop ca și amniocenteza.

  Însă, femeilor care nu prezintă un risc de a naște un copil cu anomalii cromozomiale sau genetice, nu li se vor recomanda aceste teste deoarece sunt invazive și prezintă un risc mic de avort spontan.

  Pot afla sexul bebelușului în timpul FIV?

  Dacă apelezi la testarea genetică preimplantaționară în timpul fertilizării in vitro, embrionii tăi vor fi analizați pentru a se depista eventualele anomalii genetice și cromozomiale, dar și sexul. Rezultatul acestei testări este aproape 100% corect.

  În SUA, de exemplu, există la farmacie teste pentru prezicerea sexului copilului, așa cum sunt cele de sarcină, test care obțin rezultate cu ajutorul sângelui sau urinei mamei. Despre ele specialiștii spun că sunt doar pentru amuzament deoarece nu au nici o bază științifică și nu sunt recunoscute de către nici o entitate medicală.

  Îți recomandăm și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și al copiilor” și află tot ce trebuie să știi despre somnul celor mici. Cartea poate fi cumpărată de AICI.

  Cine dă sexul copilului?

  Y face diferenţa

  Cromozomii sexuali sunt cei care stabilesc sexul copilului tău. Încă din momentul conceperii, viitorul bebeluş primeşte de la mamă un cromozom sexual X, iar de la tată, fie încă un cromozom X, asigurând sexul feminin, fie un cromozom Y, asigurând sexul masculin. Deci fetiţele au XX, iar băieţeii au XY.

  Spermatozoizii „puternici”

  Imediat după actul sexual, spermatozoizii intră într-o mare „competiţie”. Doar unul, cel mai puternic dintre toţi, va reuşi să ajungă la ovul, să-i străbată membrana şi să se producă fecundaţia. Rar se întâmplă ca doi spermatozoizi să reuşească această performanţă, şi atunci vei duce pe lume gemeni.

  X sau Y?- o teorie interesantă despre cine poate da sexul copilului

  Dr. Shettles, undeva prin anii ’60 e emis teroria că spermatozoizii Y sunt mai mici şi mai rapizi decât cei X, dar şi mai sensibili decât aceştia. Plecâd de la această premisă, medicul oferea diverse sfaturi cuplurilor în funcţie de preferinţele lor referitoare la sexul copilului.

  Dacă doreşti băiat

  • Actul sexual trebuie să aibă loc cât mai aproape de momentul ovulaţiei, cu cel mult 24 de ore înainte sau 24 de ore după ovulaţie.  Spermatozoizii Y, fiind mai rapizi decât cei X, au şansă mai mare să ajungă primii la ovulul matur. Fireşte, pentru a putea aplica această regulă, trebuie să-ţi cunoşti foarte bine corpul. Într-un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulaţia se produce în ziua 14, dar cum de cele mai multe ori, ciclul este neregulat, este destul de greu să ştii cu precizie momentul ovulaţei. Există câteva indicii ale acesteia de care ai putea ţine cont. Temperatura bazală a corpului creşte cu aproximativ 0,5°C şi secreţia vaginală este mai abundentă şi foarte apoasă, favorizând trecerea spermatozoizilor prin colul uterin.

  • pH-ul vaginal trebuie să nu fie foarte acid. Schimbarea pH-ului din acid în alcalin are loc chiar în ziua ovulaţiei
  • Cu cât penetrarea este mai adâncă, cu atât şansele ca spermatozoizii Y să învingă sunt mai mari, aşa că este important să alegi o poziţie optimă în timpul actului sexual
  • Este bine ca tati să poarte boxeri înainte de actul sexual.  Cromozomilor Y nu le place deloc căldura, aşa că zona testiculară trebuie să stea „la răcoare”. Purtarea chilotului nu este recomandată nici în cazul în care doreşti o fetiţă. El nu face altceva decât să scadă fertilitatea.
  • Cantitatea de spermă trebuie să fie cât mai mare. Este recomndat ca viitorul tată să nu ejaculeze timp de trei zile înainte de actul sexual din preajma ovulaţiei.

  Dacă doreşti fată

  • Actul sexual trebuie să aibă loc cu 2-3 zile înainte de momentul ovulaţiei. Spermatozoizii X, find mai puternici, vor rezista mai bine, în timp ce spermatozoizii Y vor muri.
  • pH- ul acid favorizează supravieţuirea spermatozoizilor X, aşa că dacă îţi doreşti fetiţă, este bine ca actul sexual să aibă loc cu două zile înainte de ovulaţie.
  • În zona de început a vaginului pH-ul este acid, aşa că spermatozoizii Y au şanse mai mari să moară. Rămân mai mulţi X, deci ai şanse mai mari să faci o fetiţă. Aşadar, pentru fetiţă, ejacularea trebuie să se producă cât mai aproape de zona de început a vaginului.

  • Poziţia misionarului este favorabilă fetiţelor
  • Partenerul tău ar trebui să facă o baie caldă înainte de actul sexual. Dar nu exagera! Toţi spermatozoizii sunt ucişi de temperaturile foarte crescute.
  • Conform teoriei lui Shettles, dacă îţi doreşti fetiţă, ar trebui să nu ai orgasm. Orgasmul modifică pH-ul vaginal, din acid în alcalin, favorizând supravieţuirea spermatozoizilor Y.

  Niciuna dintre metodele de mai sus nu garantează că sexul copilului, dar poate fi distractiv să încercaţi.

  Sortarea spermei

  Există o metodă sofisticată prin care părinţii pot alege sexul copilului lor.

  • Se sortează sperma în funcţie de ADN, astfel încât să păstreze cât mai mulţi dintre spermatozoizii doriţi (XsauY). Este aproape imposibil să se obţină spermă 100% X sau Y.
  • Sperma trebuie sortată cât mai aproape de momentul ovulaţiei pentru ca spermatozoizii să aibă şanse cât mai mari să supravieţuiască.
  • Se foloseşte inseminarea intrauterină pentru a te ajuta să rămâi însărcinată.
  • În unele situaţii se preferă fertilizarea in vitro. Care este procentul de reuşită? 88% dintre cei care-şi doresc o fetiţă, o vor avea, în timp ce 27% dintre bebeluşii planificaţi să fie băieţei vor fi fetiţe.
  • Metoda este foarte scumpă şi este folosită mai ales de părinţii care au boli ereditare trasmise de cromozomii sexuali. 

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa