10 sfaturi pentru proaspetele mame

TOTUL DESPRE MAME

10 sfaturi pentru mame de la o mamă trecută prin asta! Poate fi greu să îţi faci timp pentru tine, acum că eşti mamă. Chiar şi un duş şi să te schimbi într-un tricou curat pot fi uneori un lux, însă nu uita că, dacă tu eşti fericită, și restul lumii este la fel. Iată mai jos câteva sfaturi menite să îţi aducă zâmbetul pe chip!

Puterea duşului

Încearcă să faci un duş în fiecare dimineaţă înainte ca partenerul tău să plece la serviciu, în aşa fel încât să poată avea el grijă de copil cât tu te pregăteşti. Te vei simţi proaspătă şi pregătită pentru noua zi, mult mai mult decât dacă ai sta în pijamale până la prânz.

Citește ”Cartea Bebelușului”, cel mai important ghid al primilor ani cu bebelușul. Aceasta este disponibilă AICI.

Acceptă ajutorul celor din jur

Nu pune presiune asupra ta. Implică-ţi prietenii şi familia în pregătirea meselor, dormi când doarme şi copilul, bea multă apă şi fii îngăduitoare cu tine însăţi. Treci printr-o serie de schimbări majore, vei fi pusă la încercare, şi la fel va fi şi răbdarea ta, însă nu uita că este o perioadă de acomodare, care va trece repede.

Sfaturi pentru mame – fii frumoasă

Dacă alăptezi, îmbracă-te într-o lenjerie frumoasă. Nu este vorba de o răsplată a cuiva anume, ci doar a ta – te va face să te simţi bine în propria ta piele. Este greu să justifici cheltuielile pe care le faci pentru tine, însă nu uita că, la câţi bani urmează să cheltuieşti pentru copil, încă 100 de lei pentru un sutien care să te facă să te simţi frumoasă nu poate fi un prejudiciu prea mare.

Ieşi afară

Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a reveni la silueta pe care o aveai înainte de a rămâne însărcinată şi poate avea efecte miraculoase asupra bunei tale dispoziţii. Oricând ai un drum de făcut încearcă să îţi programezi timpul în aşa fel încât să mergi pe jos de fiecare dată, atât la dus, cât şi la întors.

Când mergi, încearcă să te concentrezi în a-ţi menţine spatele drept, pentru a permite oxigenarea din plin a diafragmei. Asta nu înseamnă numai că vei arăta mai bine, dar şi că te vei simţi mai bine!

Mergi la film

Matineele la cinema în timpul săptămânii, de regulă, nu sunt în agenda multor persoane. Ai putea merge cu cel mic la un film, iar şansele sunt să fii aproape singură în sală, mai ales în jurul orei 10. Ai putea chiar şi alăpta, iar micuţul tău să tragă un pui de somn cât tu te destinzi urmărind acel film de care tot ai auzit atât de multe lucruri bune.

Sfaturi pentru mame – obiective simple

Gândeşte-te la primele trei luni ale copilului ca la un al patrulea trimestru de sarcină şi încearcă să te ţii de trei obiective simple în fiecare zi:

  • fă un duş;
  • mănâncă trei mese pe zi;
  • mergi la plimbare.

Trucuri rapide

Şamponul uscat poate fi cel mai bun lucru după ce te-ai trezit de trei ori într-o noapte şi nu ai avut timp sau energie pentru a face duş dimineaţa. O pulverizare rapidă şi vei arăta şi te vei simţi împrospătată.

Ţine gustările aproape

Asigură-te că ai o mulţime de gustări nutritive la îndemână în orice moment. Fructele ce pot fi ţinute într-o singură mână sunt excelente. Brânză şi biscuiţi, humus, legume (morcovi, ţelină), iaurturi – toate îţi menţin nivelul de energie la cote ridicate.

Nu uita să te hidratezi – tine câte o sticlă de apă în frigider, pe noptieră şi în geantă.

Răsfaţă-te

Dacă eşti întrebată ce cadou ţi-ai dori în primele zile de mămicie, cere un voucher pentru un tratament cosmetic sau un masaj şi lasă-l pe cel mic cu partenerul tău cât timp mergi să te răsfeţi un pic. E posibil mai mult să dormi decât să conștientizezi efectele terapeutice ale unui asemenea tratament, însă corpul tău va resimţi beneficiile preţ de o săptămână!

Sport şi distracţie

Ia în considerare să îţi faci un abonament la o sală de fitness pentru mame şi copii. O astfel de alegere te scoate din casă, iar celui mic îi permite să socializeze. Încearcă să nu te preocupe prea mult pierderea în greutate, ci să te concentrezi mai mult pe timpul tău în care te distrezi, îţi fortifici organismul şi te umpli de energie.

Citește ”Cartea Bebelușului”, cel mai important ghid al primilor ani cu bebelușul. Aceasta este disponibilă AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa