Declanșarea travaliului. 6 metode naturale ca să grăbești nașterea

Eşti însărcinată pe ultima sută de metri, dar bebeluşul pare să stea bine-mersi în burtică? Medicul începe să-ţi sugereze, mai mult sau mai puţin subtil, că ai avea nevoie de declanșarea travaliului?

Există câteva modalităţi naturale pentru declanşarea travaliului, prin care poţi ajuta natura să-şi urmeze cursul, fără intervenţii medicale. Şi chiar dacă multe dintre aceste metode naturale pentru declanşarea travaliului nu sunt dovedite ştiinţific, medicii fiind sceptici cu privire la acestea, foarte multe mame jură că au funcţionat.

Citește ”Cartea Bebelușului” și pregătește-te pentru călătoria fascinantă alături de omulețul pe care urmează să îl naști. Cartea aceasta este cel mai bun ghid al primilor ani, ”prietenul” de bază al fiecărei mămici și poate fi cumpărată de AICI.  

ÎnapoiPagina 1 din 6

1. Sexul

Dintre toate metodele naturale pentru declanşarea travaliului recomandate de alte mame, doar două au şi o oarecare susţinere ştiinţifică: sexul şi acupunctura.

Şi începem cu sexul, deoarece pare să fie cea mai amuzantă metodă dintre toate. Totuşi, la peste 40 de săptămâni de sarcină, s-ar putea doar să pară amuzantă şi să se dovedească a nu fi chiar la îndemâna oricui. Totuşi, rămâne o metodă verificată şi cu siguranţă mult mai plăcută decât „plimbarea” unei perfuzii cu pitocină pe holurile spitalului. Iar până la urmă, cui pe cui se scoate, nu?

De ce funcţionează sexul pentru declanşarea travaliului? Explicaţia constă în faptul că sperma conţine prostaglandine care ajută cervixul să se matureze. În plus, sexul, stimularea sfârcurilor şi orgasmul pot duce la apariţia unor contracţii, ca urmare a eliberării de oxitocină în corp. Contracţii uneori mai slabe, insuficiente pentru declanşarea travaliului, dar alteori suficient de puternice pentru a te pune pe drumul cel bun… adică cel către maternitate. Aşa cum spuneam, există şi cercetători care, preocupaţi de subiect, au ajuns la concluzia că sexul poate duce la declanşarea travaliului, dacă sarcina este la termen.

ÎnapoiPagina 1 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()