Declanșarea travaliului. 6 metode naturale ca să grăbești nașterea

Eşti însărcinată pe ultima sută de metri, dar bebeluşul pare să stea bine-mersi în burtică? Medicul începe să-ţi sugereze, mai mult sau mai puţin subtil, că ai avea nevoie de declanșarea travaliului?

Există câteva modalităţi naturale pentru declanşarea travaliului, prin care poţi ajuta natura să-şi urmeze cursul, fără intervenţii medicale. Şi chiar dacă multe dintre aceste metode naturale pentru declanşarea travaliului nu sunt dovedite ştiinţific, medicii fiind sceptici cu privire la acestea, foarte multe mame jură că au funcţionat.

Citește ”Cartea Bebelușului” și pregătește-te pentru călătoria fascinantă alături de omulețul pe care urmează să îl naști. Cartea aceasta este cel mai bun ghid al primilor ani, ”prietenul” de bază al fiecărei mămici și poate fi cumpărată de AICI.  

Pagina 2 din 6

2. Acupunctura

Se pare că şi acupunctura ajută la declanşarea contracţiilor, existând şi anumite studii în acest sens. Însă, din cauză că observaţiile au fost făcute pe un eşantion foarte mic de femei, specialiştii nu au putut emite o declaraţie certă, generală. Totuşi, acupunctura e folosită de sute de ani în Asia pentru a le ajuta pe femeile însărcinate la termen să nască natural, iar acesta este un argument în plus în favoarea acestei metode pentru declanșarea travaliului. Dacă te hotărăşti şi tu să o încerci, ai grijă ca specialistul la care mergi să aibă măcar trei ani de experienţă şi să mai fi lucrat cu gravide. În general, acupunctura nu este contraindicată în sarcină, dar există câţiva centri nervoşi care trebuie ocoliţi. De aceea, apelează întotdeauna doar la specialişti!

Pagina 2 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()