9 metode legate de naștere din lumea întreagă – de la gimnastică la mâncare după pofta inimii

Anca Vlad
naştere

Presiunea unei experiențe memorabile din timpul nașterii poate face ca multe femei să se simtă inconfortabil. Nașterea perfectă poate fi doar un mit. Așa cum spune Cord Mama, citat de Huffington Post, „la fel cum niciunul din corpurile noastre nu se poate ridica la standardul de femeie ideală, nici nașterile noastre nu vor fi niciodata perfecte.”

Momentul nașterii nu depinde doar de noi. Copilul poate să se poziționeze greșit, astfel încât nașterea sa nu poate avea loc fără ajutorul medicilor. Cu toate acestea, fiecare poate să își imagineze cum ar avea loc nașterea perfectă. Poate fi vorba chiar și despre un pântec artificial, într-o clinică specială, unde mama și tatăl să vină să își vadă copilul fără ca mama să poarte sarcina timp de nouă luni.

Deși acest ideal este imposibil, uitându-ne la practicile din alte țări, putem să găsim practici legate de naştere ce ar trebui adoptate peste tot. Iată câteva dintre ele:

Gimnastică pelviană, în Germania

Femeile din Germania au posibilitatea de a alege între moașe sau doctori cu care să nască, și ambele sunt decontate de către asigurator. După naștere, o moașă vine acasă pentru a verifica starea copilului și pentru a sfătui mama. Dar cel mai bun lucru din Germania este cursul de Rückbildungsgymnastik (gimnastică pelviană): exerciții speciale pentru zona pelviană pentru a preveni incontinența urinară. Si acestea sunt decontate.

Asistență maternală, în Olanda

Kraamzorg (asistența maternală) este o idee extraordinară. O asistentă pregătită special în acest sens vine acasă și are grijă atât de copil cât și de mamă. Mai mult decât atât, aceasta spală baia, spală hainele, pregătește mese ușoare. Ar putea fi numit îngeri sub acoperire. Probabil că își dau jos aripile atunci când ajung în casa proaspetei mămici, ca să nu încurce.

Mâncăruri speciale și delicioase, în Olanda, Turcia sau Panama

În Olanda, noile mame primesc biscuiți cu unt și anason pentru că anasonul ajuta uterul să se contracte mai bine. Cu toate astea, Iohusa serbeti, o băutură făcută cu zahăr, scorțișoară și cuișoare, nu este interzisă. Arată delicios! În unele țări există mâncare special pregătită pentru noile mame. În China, India sau Panama se prepară mâncare făcută din organe.

Mâncare gătită în funcție de pofta mamei

În unele țări se crede că dacă mama nu mănâncă ceea ce poftește, copilul ei se va naște cu un semn în forma acelei mâncări. Nu există nicio dovadă în acest sens, dar știm cu toții cât de greu este să nu cedezi poftelor. Dacă vă e poftă de ouă cu ciocolată, mâncați asta, dar nu exagerați.

Acces la anestezia epidurală, în Franța

În Franța, anestezia epidurală este extrem de comună. Aproximativ 90 la sută dintre femei aleg să scape de durerile nașterii folosind această metodă.

Mâncare luxoasă la spital, în Elveția

În Geneva, mamele stau în clinici de lux și sunt tratate cu mâncare delicioasă. Unele spitale oferă rață și cartofi cu șofran sau chiar și șampanie în cadrul cinelor special organizate pentru părinți. Sună uimitor!

Sprijin emoțional și petreceri înainte naștere, în Statele Unite

În SUA, viitoarele mămici beneficiază de ajutor fizic și emoțional din partea unei persoane specializate. Aceasta le ajută să scape de durere, să fie auzite atunci când sunt prea timide pentru a spune ce își doresc sau fac poze în timpul nașterii.

Tot înaninte de naștere se organizeaza petreceri de unde viitoarele mămici pleacă încărcate cu o mulțime de cadouri pentru copii, cum ar fi hăinuțe, cărucioare, leagăne.

Concediu generos pentru îngrijirea copilul, în Suedia

Suedia oferă posibilitatea ca oricare dintre părinți să își ia concediu pentru îngrijirea copilului timp de 16 luni. În cazul în care acesta este acordat mamei, 2 luni sunt păstrate pentru tată. Părinții beneficiază de 80% din salariu, dar nu pot efectua concediul unul în locul celuilalt.

Suedezii consideră că nașterea este o experiență personală satisfăcătoare și, deși majoritatea nașterilor au loc la spital, instituțiile sunt amenajate pentru a oferi o ambianță primitoare și confortabilă. Mamele pot citi, socializa sau mânca în zone special amenajate pentru ele.

Cutia bebelușului, în Finlanda

Fiecare mamă din Finlanda primește la naştere o cutie plină cu lucruri pentru copii cum ar fi hăinuțe şi tot ce are nevoie un bebeluş în prima lună de viaţă, cel puţin. Cutia de carton poate fi folosită apoi ca pătuț, o metodă foarte sigură pentru copil și care îi scutește pe părinți de achiziționarea unui pat în care copilul nu va încăpea mult timp.

După cum putem observa, principalele dorințe ale mamelor sunt suportul, accesul la metode de reducere a durerilor, odihnă și mâncare. Tu ce crezi?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa