Poveste de naștere în Anglia. ”După morfină, copilul nu mișca și nu plângea”

TOTUL DESPRE MAME

Cititoarea noastră Neli Nae ne-a scris propria poveste de naștere în Anglia, o experiență marcată de temeri puternice, atât la primul, cât și la al doilea copil. O doză de morfină administrată în travaliu la prima naștere a făcut ca nou născutul să fie inert pentru câteva minute. La cea de-a doua, copilul s-a născut prematur, la 32 de săptămâni, ceea ce i-a dat mamei emoții puternice. Redăm mai jos poveștile de naștere ale cititoarei noastre din Marea Britanie, așa cum au fost scrise de ea: 

”Povestea mea începe cam așa: locuiesc în Marea Britanie de 5 ani și am născut 2 copii aici, băiețel si fetiță. Prima sarcină, cea cu băiețelul, a fost o experiență destul de ok să spunem așa, dar sistemul de aici este ca cel de pe timpurile când se năștea acasă. Am născut cu o moașă, ce-i drept nu a plecat de lângă mine până nu am născut. Nu mi-au administrat epidulara, evitau să facă lucrul acesta, nu stiu de ce, dar am acceptat pastile paracetamol pentru dureri. Durerile erau din ce în ce mai mari, au vrut să-mi dea un gaz, dar imi provoca greață, așa că după un timp mi-au injectat în picior morfină.

”Îi simțeam inima cum bate, dar nu mă puteam bucura”

Eram drogată pot să spun, nu mai realizam ce se întâmplă cu mine. După 2 zile de chin, mi-am intalnit băiețelul. A fost un moment unic, dar amândoi eram drogați, pentru că a fost o injecție prea puternică. Deoarece s-a transmis și la el, nu plângea, nu mișca, dar fiind pe pieptul meu mi-am dat seama că trăiește. Îi simțeam inimioara cum bate, dar nu am putut să mă bucur la maxim de moment pentru că eram foarte amețită.

Nașterea micuțului Kevin

A  doua naștere, cea a fetiței, este o poveste dureroasă și mi-e greu să vorbesc despre ea. Faptul că a supraviețuit a fost un miracol, ea născându-se prematur, la 32 de săptămâni. Povestea a fost așa: am mers la toaletă și am simțit că s-a rupt apa, așa că am plecat de urgență la Maternitate.

Am stat 6 săptămâni în spital

Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.

Acolo mi-au monitorizat sarcina 30 de minute, au făcut analiză din lichidul respectiv și după o oră mi-au spus că pot pleca acasă, că nu este nimic grav. În momentul când mă pregăteam să ies pe ușă, vine o doamnă asistentă cu ultima analiză, ce a întârziat să apară, și rezultatul a fost pozitiv. Membrana fiind ruptă, m-au oprit în spital pentru 3 zile, mi-au administrat antibiotic, iar după aceea au spus că pot să plec acasă.

Au urmat 2 săptămâni de chin, 1 zi la spital, 1 zi acasă, băiețelul meu având și el nevoie de mine. La ecografie se observa că bebe nu mai crește, stagna în evoluție. Trăia, dar nu se dezvolta, nu o mai simțeam, eram stresată și doctorii imi spuneau că poate supravietui și fără lichid, să nu-mi fac griji. Mi-au programat nașterea la 34 de săptămâni, dar fetița mea a decis să se nască mai devreme, la 32 de săptămâni. S-a născut natural și era sănătoasă, a putut respira singură, dar, din păcate, pentru că era foarte mică, am stat 6 săptămâni în spital.

Acum sunt fericită, aproape că am uitat acele clipe”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă aceste poveste de naștere în Anglia, te invităm să citești și:

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa