Naștere în Franța: „Am născut după 4 ore de travaliu, fără epidurală. Nu am plătit nici un euro pentru urmărirea sarcinii și naștere ”

TOTUL DESPRE MAME
gravida sala de nasteri bebelus

Sistemul de sănătate din Franța este unul dintre cele mai performante din lume, conform rapoartelor Organizației Mondiale a Sănătații, iar secțiile în care se naște și sunt îngrijiți bebelușii nu fac excepție. Mai jos vă invităm să citiți povestea de naștere a unei mămici care și-a adus băiețelul pe lume în Franța, așa cum am primit-o pe adresa de email [email protected]

„Povestea noastră începe cu 6 luni de așteptare. Odată văzută ce-a dea două lininuță pe testul de sarcină, am sunat medicul ginecolog care m-a primit chiar a două zi și… felicitaari: 5 săptămâni și 2 zile avea punctulețul de pe ecran.

Au urmat analize lunare pentru toxoplasmoză și RH (eu având RH negativ), dar fiind informată de către medici nu mi-am făcut griji deloc. Încă din săptămâna 24 de sarcină am aflat că bebe are RH pozitiv, așadar o injecție în săptămâna 28 și după naștere, a rezolvat problema.

Precizez că mergeam cu o lejeritate și cu plăcere la controale pentru că personalul spitalului universitar din Franța, unde am născut, era foarte călduros, tânăr, profesionist și zâmbitor. De aceea nu mi-a fost frică deloc de naștere, cu toate că eram doar eu și soțul în Franța și eu refuzăm categoric o naștere prin cezariană și epidurală.

Naștere în Franța: Fără ecografii în exces

În lunile de sarcină, mi s-au făcut 3 ecografii morfologice și încă 2 ecografii de rutină (se evita efectuarea ecografelor la fiecare control).

În noaptea de 19 mai, ora 02:00, s-a rupt apă. Imediat aveam baltă sub mine și deja câteva contracții puternice la activ, care deveneau din ce în ce mai intense.

La 02:30, am ajuns la spital, moașă m-a controlat „waw dilatație 6-7 ” și m-a întrebat: Doriți epidurală? Eu: nuuu.

Așadar sala de nașteri mă aștepta călduroasă. După o oră, altă veste surprinzătoare: aveam dilatație completă!. La ora 06:07 s-a născut cel mai iubit dintre pământeni, băiețelul nostru David.

Naștere în Franța: Am născut după 4 ore de travaliu

Tot personalul era efectiv șocat că am refuzat epidurală și că am avut un travaliu de doar 4 ore (prima naștere). Medicul a intervenit scurt cu o ventuza pentru a-i ajută capul bebelușului să iasă din bazinul meu mic. În tot acest timp soțul a fost lângă mine, ba chiar i-a și tăiat cordonul ombilical, apoi a mers împreună cu moașă și bebe în camera pediatrică pentru a i se acordă îngrijirile corespunzătoare. Ulterior, am mers în salon unde am stat spitalizați 4 zile cu bebe lângă mine 24h/24.

Această experiență m-a motivat ca și la următoarea naștere să procedez la fel.
Pentru analize, ecografii, cursuri de pregătire pentru naștere, naștere, spitalizare nu am plătit nici măcar 1€, eu fiind asigurată medical în Franța.

Nu ar fi rău că și în România să se implementeze sistemul din Franța: nașterea asistată de moașă, cezariană doar în caz de urgență. Cred că mămicile ar capătă mai multă încredere și curaj și nu ar mai face depresie doar când se gândesc la naștere”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa