Naștere în Germania. „Soțul s-a dovedit cea mai bună moașă”

TOTUL DESPRE MAME
Naștere în Germania

O poveste de naștere în Germania, trimisă de cititoarea noastră Marie-Luise Năstase ne arată că susținerea partenerului este esențială pentru femeia aflată în durerile nașterii. Desigur, personalul medical este important, dar dragostea și implicarea tatălui copilului fac minuni. 

„În decembrie 2018, am hotărât împreună cu soțul meu că e timpul să nu mai fim doar noi doi. Medicul ginecolog, la care merg de câțiva ani, a zis că nu vede nicio problemă în a rămâne însărcinată.

În februarie mi-a confirmat deja sarcina. Aveam 7 săptămâni. Totul a decurs fără mari probleme. În săptămâna 14 am avut o hemoragie care s-a oprit după 3 zile de spitalizare. Mi-am dorit o naștere naturală, eventual cu epidurală, dar nu aveam un plan de naștere în Germania. Eram deschisă la orice, atât timp cât copilul avea să se nască sănătos.

Bebe s-a grăbit să vină pe lume mai devreme, când eram în săptămâna 36+4 de sarcină. La 5 dimineața mi s-a rupt apa. Am plecat la spital, împreună cu soțul meu care era deja pregătit să plece la serviciu. M-au internat, m-au controlat și mi-au pus două doze de antibiotic pentru a evita infecțiile care pot apărea în urma pierderii lichidul amniotic.

Naștere în Germania. Gravida este atent supravegheată de personalul medical

Mi-au spus că așteptam să înceapă contracțiile și că voi fi verificată la fiecare două ore, iar dacă 12 ore nu se întâmplă nimic, trebuia intervenit. Timp de 12 ore m-am plimbat prin spital, am urcat și coborât scări, dar nimic. La 16.30 am mers din nou la control, aveam o dilatație de 1 cm, fără contracții. Doctorul a hotărât că e timpul să îmi dea o pastilă pentru provocarea contracțiilor.

Am luat prima pastilă la 18:00, urmând să iau alta după 4 ore, în cazul în care nu apar contracțiile. La jumate de oră au început mici dureri, iar la 19.00 aveam deja dilatația 2. Am intrat în sala de nașteri și m-au conectat la aparatul de monitorizare fetală. Durerile s-au intensificat, contracțiile erau la distanță de 15-20 secunde.

La 21:45 l-am trimis pe soț să le spună moașelor că deja nu mai suport durerile, că nu am timp să mă relaxez între dureri și că vreau epidurală. Unul dintre efectele adverse ale acelei pastile era tremuratul. Eu tremuram necontrolat din tot corpul, lucru care mi-a dat impresia de dureri și mai mari. Am fost atenționată că această pastilă îmi va provoca o „furtună de dureri”, care poate fi controlată medicamentos, dacă este cazul. Aveam deja o perfuzie. Moașa, care abia intra în schimbul de noapte, a venit să mă consulte și a spus că nu mai e timp de alte medicamente sau epidurală, pentru că am dilatația 10 cm și trebuie să mă sui pe masa de nașteri. Drumul acela de doi metri l-am parcurs concentrându-mă pe respirație.

Moașa a zis că bine ar fi să stau pe partea stângă, cu piciorul drept susținut de soț. Curând au început durerile de expulzie, iar soțul meu s-a dovedit a fi cea mai buna moașă. Cu o mână îmi ținea aparatul de monitorizare fetală pe burtă, care tot aluneca, iar cu cealaltă mână, în timpul contracțiilor îmi ținea piciorul, iar între contracții îmi dădea apă.

Nașterea cu soțul alături în Germania. Bucuria este molipsitoare

După aproape o oră de împins, durerile au început să se diminueze și am primit o perfuzie cu oxitocină. În tot acest timp, moașa și soțul meu se distrau copios când vedeau capul plin de păr al bebelușului. Atât de fericit era soțul încât între contracții reușea să mă molipsească cu fericirea lui și chiar râdeam. A fost perfect în sala de nașteri și mi-a dat o putere extraordinară. La 22:54 ne-am cunoscut puiuțul mult așteptat, iar eu în timp ce eram cusută îmi și țineam îngerașul în brațe, am uitat toate durerile din ultimele ore. Recuperarea a fost destul de ușoară. A doua oara tot natural aș naște.”

Marie-Luise Năstase

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa