Naștere în străinătate. ”De milă că nu era nimeni cu mine, asistentele mi-au adus flori și prăjituri”

Una dintre cititoarele noastre ne povestește experiența pe care a avut-o cu o naștere în străinătate fără să aibă pe cineva aproape. 

Ileana Mirescu
naștere în străinătate

Nașterea unui copil ar trebui să fie una dintre cele mai mari bucurii din viața unei femei. Uneori, viața se încăpățânează să ne facă surprize neplăcute și să umbrească fericirea aducerii pe lume a unui copil. Una dintre cititoarele noastre ne povestește experiența pe care a avut-o cu o naștere în străinătate fără să aibă pe cineva aproape. 

”Am născut primul meu copil, pe 22 decembrie 2018. Nu am născut în România și singura persoană ce m-a încurajat am fost tot eu. Persoana cu care am conceput acest îngeraș de fetiță a plecat în România când eram însărcinată în luna a 7-a. Până la urmă, s-a dovedit că nu era nimic serios între noi.  A fost pur și simplu nepăsare din partea lui.

Data de naștere a fetiței mele trebuia să fie 14 ianuarie 2019. Cred că dacă tot a auzit-o pe mami că face sărbatorile singură, s-a gândit să vină mai repede pe lume și să petreacă împreună.
 
Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.

Naștere în străinătate. Cursurile prenatale mi-au fost de mare ajutor

Pe data de 21 decembrie, la ora 02:00 dimineața, m-am trezit din somn într-o baltă de apă. Mulțumesc lui Dumnezeu că am fost la cursurile prenatale din spital unde mi-au spus totul, de când se rupe apa, până la naștere. În felul acesta, am știut ce aveam de făcut și am reacționat foarte bine.
 
Cu un calm pe care nu l-am avut niciodată în cei 29 de ani, am făcut duș, m-am îmbrăcat și am plecat încetișor pe jos la spital. Am ajuns la ora 03:15 la recepție. De emoții uitasem că trebuie să merg direct sus la maternitate. Domnul de la recepție m-a îndrumat spre lift pentru etajul 3 și m-a întrebat de 5 ori dacă sunt bine și dacă chiar sunt singură.
 
Am rezistat eroic întrebărilor, cu zâmbetul pe față. Când am intrat în lift, emoțiile, stresul, teama și dezamgirea și-au spus cuvântul. Eram doar eu cu bebelina mea. Atât! Așa că am plâns în hohote mari că ajunsesem la etajul trei și nu voiam să mă vadă nimeni.
 
La maternitate totul a fost perfect. Nimic de reproșat. Mi-au făcut toate controalele, au avut grijă de mine. Nu eram dilatată și contracțiile erau mici și neregulate. M-au cazat în salonul meu și mi-au spus că trebuie să așteptăm să vedem când vine bebe. La ora 05:30 butonam telecomanda și mâncam biscuiți cu ceai. Pe la ora 05:45 eram în patru labe lângă pat de durere. Contracțiile începuseră deodată și eu nu știam încotro să o mai apuc.
 
Am rezistat cu unele exerciții și mișcări și cu mama  mea și „tatăl” fetiței pe apel video cam până la ora 18.

Naștere în străinătate. Personalul medical a stat cu mine în salon

După aceea, s-a tot îngroșat gluma și medicii mi-au pus niște ventuze cu mici șocuri electrice pe spate, să nu mai simt dureri atât de mari. M-am tăvălit tot salonul și am plâns de dureri. Mă rugam să fie totul bine cu fetița. Pe la ora 02:30 începuse dilatarea. Totuși, nu era așa cum trebuie, așa că mi s-a făcut o injecție pentru că nu mai rezistam durerilor, și epidurala. După 5 ture zdravene de împins, a ieșit și căpușorul și ușor-ușor, cât am clipit, fetița mea era deja în brațele mele.
 
Au trecut toate în acea clipă. Am uitat de dureri și de tot ce ‘suferisem’ până atunci. Aveam o fetiță de 2800 de grame, născută la ora 05:46 pe data de 22 decembrie. Am primit flori și prăjitură de la asistente și moașe, de milă că nu era nimeni cu mine. Au stat cu mine în salon ca să am cu cine mă bucura sau discuta despre tot ceea ce simțeam.
 
Omul sfintește locul. Acele doamne m-au făcut să plec de acolo cu zâmbetul pe buze și sigură pe mine că știu exact ce am de făcut cu noul meu suflețel.”
 
Ioana Lavinia
 
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa