Naștere la 27 de săptămâni. ”Copila mea a avut 960 de grame. Când am întrebat dacă trăiește, mi s-a spus să mă rog”

Theodora Fintescu, redactor
naștere la 27 de săptămâni
Micuța a avut parte de medici implicați și dedicați, care au ajutat-o să supraviețuiască.

Cititoarea noastră Oana Niculescu ne-a relatat ce înseamnă o naștere la 27 de săptămâni, greutățile prin care a trecut ea, ca mamă, dar și micuța, care a cântărit la naștere mai puțin de 1 kg. Redăm povestea de naștere la 27 de săptămâni, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: 

”Încă de la începutul sarcinii am simțit că ceva este în neregulă, având dureri zilnice și  sângerări ocazionale. A fost o sarcină urmărită aproape săptămânal prin ecografii, cu toate analizele la zi. Nu am ridicat, nu am făcut efort și, în a patra lună de sarcină am intrat în concediu medical, pentru că eu tot simțeam că ceva e în neregulă. Mă rugam la Dumnezeu să ajung măcar până la 7 luni de sarcină.

Maternitatea a adus un incubator de la ISU pentru fetiță

La 27 de săptamani s-au rupt membranele. Cauza? Necunoscută. Seara, trecut de 21, umblam din spital în spital și eram refuzată, pe motiv că nu au ce să facă pentru bebelușă. Eram disperată și, îndreptandu-mă spre ”Regina Maria”, am primit telefon de la doamna doctor care îmi urmărea sarcina să merg la Maternitatea ”Panait Sârbu”, că se aduce un incubator de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență).

Am fost supravegheată de dl. doctor Ciprian Coroleuca, un medic extraordinar, om cald, empatic. S-a sperat că se mai poate amâna nașterea stând la pat, cu tratament. Însă, după a doua hemoragie, s-a hotărât intervenția de urgență. La 00:35, 20 octombrie 2018, copila mea a venit pe lume cu 960 de grame și 35 de cm. Tot ce îmi aduc aminte din noaptea aceea este că m-am trezit și am întrebat dacă trăiește. Doamna asistentă mi-a spus să mă rog! Să mă rog să fie bine!

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Fetița mea a fost o luptătoare încă din prima secundă. A răspuns bine la toate procedurile medicale, iar după o săptămână a fost detubată și, din prima, a respirat singură. A urmat un drum lung, plin de gânduri, durere, frică. Nu ne făceam speranțe, de frică să nu ne-o ia la ceruri. Ni s-a spus să luam în considerare și calitatea vieții pe care o va avea dacă rămâne cu sechele.

Victoria cea victorioasă

Doamna doctor neonatolog Raluca Tocariu i-a salvat viața copilului meu, a fost alături de noi din prima zi a Victoriei până în ziua de azi. Ne-a sfătuit, ne-a ajutat, ne-a liniștit. Nu am cuvinte să descriu acest om minunat, care salvează viețile copiilor noștri! Le mulțumesc doamnelor asistente care au avut grijă de Victorioasa noastră zi de zi, le mulțumesc pentru căldura și înțelegerea de care au dat dovadă! Azi, Victoria noastră e o mândrețe de fetiță! Perfect sănătoasă!”

Victoria, o fetiță victorioasă.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa