Povestea unei sarcini pierdute din cauza toxoplamozei

Theodora Fintescu, redactor
toxoplasmoză în sarcină
După sarcina pierdută din cauza toxoplasmozei, Ana Maria a făcut tratament, a rămas din nou însărcinată, iar acum este mămică.

Cititoarea noastră Ana Maria Filip ne-a împărtășit experiența primei ei sarcini, o experiență traumatizantă, provocată de toxoplasmoză în sarcină. Fătul a murit la 22 de săptămâni, iar nașterea lui, naturală, a însemnat o altă durere pentru mamă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Aveam doar 20 de ani și îmi doream enorm un copil. Am rămas însărcinată, am avut o sarcina toxică foarte urâtă. Mă supraveghea un domn doctor de la Spitalul Sfântul Pantelimon, din București. La început, totul era bine, mă duceam regulat la control și medicul îmi spunea că bebe este bine.

Copilul nu a mișcat toată ziua

La 22 de săptămâni, mi-am dat seama, într-o zi, că nu am simțit copilul mișcându-se deloc. M-am panicat și am mers de urgență la spital pentru a vedea ce se întâmplă. M-a văzut o doctoriță rezidentă, mi-a spus că totul este bine și că bebe a dormit toată ziua (dacă era puțin atentă și avea habar de ce se întâmplă, poate se putea salva viața bebelușului meu)

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Eu simțeam că este ceva în neregulă, așa că m-am programat la doctorul meu a treia zi, atunci era la cabinet! M-a ținut în cabinet 5 minute, a verificat bătăile inimii copilului și pe ale mele, nu a vrut să îmi spună nimic, doar mi-a dat o trimitere la urgențe și mi-a spus: „Du-te la ei, au aparate noi și îți vor spune ce se întâmplă”.

Medicul care mi-a câștigat încrederea

A venit o doctoriță și mi-a spus că bebe s-a oprit din evoluție. Eram disperată, nu puteam să înțeleg de ce mi se întâmplă mie. Am stat internată 2 zile și nimeni nu voia să se bage să mă ajute să nasc. Până a intrat în tura doamna doctor Robotin Carmen, un doctor dedicat meseriei. Mi-a cerut analizele din sarcină și atunci mi-a spus că, mai mult ca sigur, bebe s-a oprit din evoluție din cauza infecției cu toxoplasmoză.

Eu aveam această bacterie pozitivă pe analize, dar domnul doctor nu mi-a spus și se putea trata. Așa a și fost, bebe s-a oprit din evoluție din cauza bacteriei. După ce a intervenit doamna doctor Robotin, mi-a rupt membranele și 16 ore am stat fără lichid. Ultima noapte a fost un chin. Nu dorea să îmi facă cezariană să scoată bebele, dacă făcea lucrul acesta riscam și poate nu mai puteam avea copii niciodată.

După 6 luni de la tratament, am rămas iar însărcinată

Așa că dumneaei mi-a spus să am încredere și să fac ce îmi spune. Așa am și făcut, la 6:40 a venit să mă vadă și mi-a spus că este foarte bine, că mi s-a deschis colul și voi naște fătul oprit din evoluție. La 6:45 am născut. Toată noaptea a venit să mă vadă, îmi spunea că totul va fi bine. M-a ajutat enorm emoțional!

Am decis să rămân pacienta dumneaei, mi-a prescris tratament 6 luni, apoi am rămas din nou însărcinată. Sunt super mulțumită de doamna doctor și de naștere, la fel, am decis să facem cezariană, să nu riscăm. Am operația super finuță și nu am avut probleme cu ea, iar acum am o bebelușă de 1 an, sănătoasă. Încă păstrăm legătura cu doamna doctor și mereu ne întreabă cum suntem și cum ne descurcăm. Nu toți doctorii sunt la fel!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa