Substanțe chimice interzise în sarcină. 4 produse de evitat

substanțe chimice interzise în sarcină femeie în pat
Produsele cosmetice pot ascunde substanțe chimice nocive pentru gravide! Iată 4 substanțe chimice interzise în sarcină, pe care trebuie să le eviți.

Produsele cosmetice pot ascunde substanțe chimice interzise în sarcină!

substanțe chimice interzise în sarcină femeie gravidă
Alege cu grijă cosmeticele în timpul sarcinii. Iată care sunt acele substanțe chimice interzise în sarcină.

După ce afli că eşti însărcinată, te vei uita la cosmeticele din trusa ta cu alți ochi. Produsele de frumusțe pot ascunde substanțe chimice interzise în sarcină.

Concluzia? Încearcă să-ţi faci ordine în gama de produse pe care o foloseşti.

Renunţă la acele produse care sunt dăunătoare pentru bebeluş şi mergi la cumpărături pentru a te înarma cu produse naturale şi sănătoase, care nu conțin niciuna dintre substanțele nocive de care vorbim mai jos.

Substanțe chimice interzise în sarcină – Alege produse sănătoase pentru făt

Deoarece în timpul sarcinii pielea este extrem de afectată, se întinde, îşi pierde din elasticitate şi are tendinţe de favorizare a apariției vergeturilor, ai nevoie de o îngrijire specială. Nu trebuie folosit, însă, nimic din ce i-ar putea cauza probleme copilului, asta pentru că substanţele conţinute de diferite creme pătrund prin piele, ajungând în circulaţia sanguină, în placentă şi la bebeluş.

Citeşte cu multă atenţie etichetele tuturor produselor cosmetice pe care vrei să le cumperi în perioada sarcinii, pentru a fi sigură că pe lista de ingrediente nu se ascunde niciun duşman pentru sănătatea ta sau a copilului. Elimină cremele care conţin acid salicilic, triclosan, parabeni sau dioxan.

4 substanțe chimice interzise în sarcină

1. Acidul salicilic e folosit în cremele destinate tratării problemelor tenului. Dacă este folosit în cantităţi mari, însă, acest acid este bănuit că ar provoca malformații. Nu uita că în timpul sarcinii nu ai voie să faci peelinguri faciale.

2. Triclosanul se regăseşte atât în cremele pentru sâni, cât şi în săpunul lichid. Acest compus chimic poate afecta la bebeluş dezvoltarea glandei tiroide.

3. Parabenii, ingrediente extrem de des întâlnite în mai toate cosmeticele, sunt nişte substanțe cu potenţial cancerigen care nu trebuie să apară pe eticheta produselor utilizate în timpul sarcinii.

4. Dioxanul este introdus în şampoane, săpunuri, geluri de duş sau în pasta de dinţi. Acesta poate afecta tiroida, poate duce la infertilitate sau poate cauza probleme ale sistemului nervos.

Cel mai bine este să ai o discuţie cu mediul tău în care să-l rog să îţi spună care sunt cele mai potrivite produse pentru perioada sarcinii. O primă alegere ar fi cosmeticele bio, care, deşi mai scumpe, sunt mult mai sigure pentru sănătatea bebeluşului tău.

În cazul în care nu eşti dispusă să cheltuieşti foarte mult, dar îţi doreşti o îngrijire naturală a corpului, foloseşte produse naturiste precum untul de shea sau uleiul de măsline.

Aici afli mai multe despre cosmetica pentru viitoare mămici. 

Carmen Călin/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()