Repaus la pat în sarcină? Iată ce poți să faci ca să nu te plictisești!

repaus la pat în sarcină

Medicul ți-a recomandat repaus la pat în sarcină? Timpul poate trece mai repede și să fie productiv dacă pui în practică ideile de activități pe care ți le propunem.

Profită de timp și citește o carte

Uită măcar pentru o perioadă de teancul de cărți despre îngrijirea și creșterea bebelușului și citește una care ți-a captat atenția de ceva timp. O carte bună nu numai că va face ca timpul să treacă mai repede, ci să și uiți de neplăcerile specifice perioadei de graviditate. De ajutor în această perioadă sunt cărțile care explică despre perioada de sarcină, dar și cea a venirii bebelușului pe lume într-o manieră cât mai amuzantă.

Canalul de filme, noul tău prieten

Repaus la pat în sarcină? Atunci pregătește-te ca noul tău prieten să fie canalul tv cu filme/seriale. Nu numai că acum ai posibilitatea de a vedea serialul la care nu ai mai apucat să te uiți, ci poți să profiți de timp și să vizionezi alături de copilul mai mare filmele de animație de care îți tot spune, potrivit www.parents.com. Pune într-un bol înghețată, în altul popcorn și profită de repausul la pat.

Nu uita să-ți faci manichiura și pedichiura

Aprinde o lumânare parfumată, pune muzica ta preferată și pregătește-te să ai parte de un tratament spa la tine acasă. Fă o baie cu multă spumă, apoi ocupă-te de manichiură și de pedichiură. Poți să îți pui imaginația la treabă și să faci diverse modele pe unghiile de la mâini și cele de la picioare. Iar la final aplică o loțiune hidratantă și fă un masaj ca la carte pentru ca tratamentul spa să fie complet.

Vorbește cu prietenii cu care nu ai mai apucat

Sigur este că repausul la pat în sarcină este și un prilej bun de a te reconecta cu oamenii dragi cu care nu ai mai apucat să vorbești de mult timp. De asemenea, acum este și o bună ocazie să pui pe hârtie lucrurile care vrei să le faci după ce bebelușul se va naște sau chiar despre cum este pentru tine experiența perioadei de sarcină. Nu uita să notezi și lucrurile pe care îți dorești să le faci alături de partener înainte ca micuțul să vină pe lume, dar și temerile pe care le ai legate de viitor, dar care nu ai avut cumva curaj să i le spui.

Repaus la pat în sarcină – fă un jurnal pentru bebeluș

O bună modalitate de a face ca timpul să treacă mai ușor atunci când ești în repaus la pat în sarcină este să pregătești un caiet special pentru bebeluș. Asta cu atât mai mult dacă nu ai reușit să faci ceva asemănător la primul copil. Decupează pozele de la ecografii și lipește-le în jurnal. Adaugă poze cu lucrurile pe care vrei să i le cumperi bebelușului, notează trăirile pe care le-ai avut când ai aflat că ești însărcinată, dar și lucrurile minunate pe care vrei în viitor să le faci alături de el.

Nu uita că poți să faci cumpărături online

Practic nu prea ai cum să ajungi la magazin și să cumperi lucruri pentru bebeluș dacă ți-a fost recomandat să stai la pat în sarcină. Dar asta nu înseamnă că nu poți să te delectezi cu zecile de produse frumoase pentru bebeluși. Ai la-ndemână internetul și multele site-uri care comercializează lucruri pentru micuți. De pe canapeaua din sufragerie poți să cumperi mobilă pentru camera celui mic, haine, dar și alte lucruri de care o să ai nevoie când o să te întorci acasă din maternitate. De asemenea, acum este și un moment oportun să te gândești la cum să decorezi camera bebelușului, ce culoarea să alegi pentru pereți, cum să fie așezat pătuțul, masa de schimbat și dulapul cu hăinuțe.

Caută un nume potrivit pentru bebeluș

Nu există ocazie mai bună să cauți nume pentru bebeluș decât atunci când trebuie să stai la pat câteva săptămâni sau chiar mai mult. Acum ai ocazia să faci în liniște acest lucru și să notezi pe o foaie nu doar numele moderne care îți plac, ci și cele care erau la modă acum ceva timp. Sau poate chiar să te joci cu literele și sunetele și să găsești de una singură numele care crezi că i se potrivește micuțului din burtă.

Repaus la pat în sarcină – învață să faci lucruri noi

Poate nu ai la dispoziție suficient timp ca să te specializezi într-un domeniu, dar poți să înveți să faci lucruri noi cât timp este recomandat repausul la pat în sarcină. De exemplu să faci jucării pentru bebeluș, mici decorațiuni pentru camera lui, dar și cum să îi împletești haine sau chiar o păturică. Nu doar că timpul va trece mai ușor, ci ești productivă și te pregătești treptat pentru venirea pe lume a bebelușului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()