Ședință foto de 10!

Natalvit IQ și TOTUL DESPRE MAME și-au petrecut o după-amiază frumoasă alături de 10 gravide minunate

10 mame in devenire / Totul despre amme

 

Vă aduceți aminte că acum ceva timp vă invitam să luați parte la cea mai frumoasă fotografie de grup dedicată femeilor însărcinate? Noi, TOTUL DESPRE MAME, împreună cu Natalvit IQ – vitaminele prenatale pentru mămici sănătoase și copilași inteligenți, ne-am propus să formăm grupul mamelor care nu se ceartă între ele pe tema inteligenței copiilor lor! Și am reușit!

Așadar, ne-am dat întâlnire într-o după-amiază de weekend, la sediul TOTUL DESPRE MAME. Tot ceea ce vă putem spune este că a fost o ședință foto de 10. Și la propriu, dar și la figurat! Iată cum s-a desfășurat minunata după-amiază, pas cu pas:

Dacă fotografiile ar avea sunet…

La propriu: ședință foto de 10 femei însărcinate frumoase care, timp de aproximativ o oră, cât au fost fotografiate, au râs și au povestit ca și când s-ar fi cunoscut de-o viață, deși se văzuseră pentru prima oară.

Marele minus al fotografiei este că nu captează și sunetul, altfel momentul prezentărilor ar fi fost tare distractiv de privit și ascultat. A fost ceva asemănător cu terapia de grup, fiecare și-a spus numele, numărul de săptămâni, sexul copilului (am avut mai mulți băieți, să știți) și ce copii mai au acasă: băieței, fetițe, fetițe-bichon, porcușori de Guineea, iepuri.

Începutul, ca orice început, este greoi, stângaci. Fetele stau la poză, dar chiar ca la poză, cum stăteam când eram copii și venea fotograful la grădiniță să ne pozeze la zid. Încercăm noi să destindem atmosfera povestind câteva întâmplari haioase, dar știți că fix atunci când e nevoie, nu-ți iese. Nu ne-a ieșit. Nici măcar copiii Simonei, care în câteva minute în care ea cumpăra ceva de la farmacie, au reușit să desfacă toate clemele de susținere de la geamul farmaciei și să să amuze balansând  imensitatea de sticlă sub privirile tatălui de afară care nu înțelegea ce se întâmplă și apoi și sub cele pline de groază ale mamei, ei bine, nici măcar întâmplarea asta n-a destins atmosfera. Într-un fel, pare logic, să le povestești uner femei însărcinate astfel de întâmplări, nu e deloc încurajator. 

Așa că ne-am retras și am lăsat mămicile pe mâinile Alexandrei Dincă de la Fotografii de familie.

“Când am bărbați la ședințe foto și am nevoie să stea serioși, le povestesc că am o fetiță pe care am născut-o acasă și rămân așa…” Așa, adică așa cum au rămas și ele, iar Alexandra a tras repede câteva fotografii.

Apoi a continuat:

“Iar ei mă întreabă: Dar… a fost un doctor acolo, nu?” și fetele râd zgomotos, iar Alexandra mai trage câteva cadre. Ele rămân în așteptarea răspunsului, încăperea se luminează din când în când de la bliț.

Alexandra continuă:

“Nu, a fost o moașă!” și curiozitatea este deja pe fețele femeilor, iar sunetul aparatului la fiecare fotografie crește suspansul. E ca punctul culminant dintr-un film, nimeni nu mai zice nimic.

Alexandra continuă:

“Puteți să-mi puneți întrebări, dacă aveți” și lasă un pic deoparte aparatul. Schimbă luminile, le cere fetelor să schimbe poziția și încep din nou. Ele par să stea mult mai confortabil, Alexandra își reia și ea activitatea. Fetele au întrebări, se vorbește despre naștere acasă, naștere naturală, cezariană, alăptare, spitale, maternități, personal medical, moașe. Alexandra vorbește din spatele aparatului, fetele vorbesc cu ea, apoi vorbesc între ele, râd.

Alexandra lasă aparatul jos, discuția continuă cu spitale de provincie, uter cicatrizat, vbac.

“Să știți că am terminat!”

Au urmat mulțumiri. Multe și sincere. Și o poză de grup. Și acum urmează și mulțumiri publice. Vă mulțumim că ați fost alături de noi: Alina Rotaru, Nicoleta Miu, Alexandra Călin, Laura Bucur, Simona Gottvald, Adriana Ioan, Cristina Motaș, Dana Anghel, Cristina Popov, Ana Maria Diceanu!

Un proiect special realizat de TDM, cu sprijinul Natalvit IQ, desăvărșit de Fotografii de familie.

P.S. Nu v-am spus tot! La anul, în aceeași perioadă, intenționăm să ne mai strângem încă o dată pentru a repeta poza. Dar, de data aceasta, cu 10 bebeluși frumoși și inteligenți în brațe! Să ne țineți pumnii!

P.P.S. Natalvit IQ este cea mai complexa formulă de vitamine, minerale și acizi grași esențiali pentru femei însărcinate, care alăptează sau femei care doresc să rămână însărcinate. Natalvit IQ sprijină dezvoltarea sistemului nervos al fătului, coordonarea motorie, capacitatea de cunoaștere, concentrare și acuitatea vizuală. Exista studii care fac legătura între consumul de DHA al mămicii și coeficientul de inteligență sporit al bebelușului.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()