Săptămâna 42 de sarcină. Ce poți face să naști mai repede

Săptămâna 42 de sarcină

Săptămâna 42 de sarcină

Săptămâna 42 de sarcină. Cum se dezvoltă bebelușul

Momentul zero e tot mai aproape. Ca să provoace nașterea, medicul ar putea folosi un medicament numit Oxitocină. Acesta e sigur și pentru tine, și pentru bebeluș și declanșează contracțiile.

Din moment ce există șansa ca placenta ta să nu mai asigure suficient oxigen și nutrienți pentru copil, medicul ți-ar putea recomanda inducerea travaliului. Deși există copii care o duc foarte bine în a zecea lună, medicul va continua să-l monitorizeze.

Inducerea travaliului este o procedură pe care medicii o folosesc pentru a stimula travaliul cu medicamente şi tehnici medicale. În mod ideal, travaliul este lăsat să îşi urmeze cursul natural. Cu toate acestea, în unele situaţii, este posibil să îţi fie recomandată inducerea travaliului.

Noutatea săptămânii

Deși e foarte normal ca un bebeluș să vină pe lume mai târziu decât data stabilită, tu și copilul tău veți fi ținuți sub atentă observație în această săptămână. Ca să se asigure că totul e bine, medicul va monitoriza bebelușul.

În momentul care va veni pe lume e posibil ca pielea lui să fie uscată, crăpată, ridată sau se jupoaie. Asta se întâmplă din cauză că protectorul vernix caseosa (stratul alb-cenușiu care acoperă fătul) să se fi desprins, anticipând data nașterii care a venit și a trecut.

Un copil născut după termen va avea unghii mai lungi, posibil păr mai lung și foarte puțin spre deloc lanugo (puful noului-născut).

Săptămâna 42 de sarcină. Cum se schimbă viața ta

În timp ce tu ai senzația că sarcina nu se mai sfârșește, studiile arată că 70% din nașterile considerate a fi după termen nu sunt deloc așa.

Frustranta așteptare vine de la calcularea greșită a momentului concepției. De cele mai multe ori asta întâmplându-se din cauza ovulației neregulate sau nesiguranța legată de data ultimei menstruații.

Chiar dacă te încadrezi în cele două procente ale mamelor care depășesc cu adevărat termenul, bebelușul tău va veni pe lume când va voi el sau când și dacă va decide medicul.

Cu siguranță te-ai săturat să te sune toată lumea și să te întrebe dacă ai născut. Ca să scapi de frustrări gândește-te că săptămâna următoare pe vremea asta, îți vei strânge copilul în brațe.

Naștere întârziată

Ei bine, data la care credeai că naște a venit și a trecut… acum două săptămâni. Încă ești mai însărcinată ca niciodată, iar bebelușul se simte confortabil în culcușul din uterul tău.

Cei mai mulți bebeluși vin pe lume atunci când vor ei și. În realitate, numai 5% se nasc mai târziu de termen. Oricând ar decide să-și facă apariția îl vei primi cu brațele deschise și-l vei strânge la piept.

Săptămâna 42 de sarcină. Ai depășit termenul?

Nu fii descurajată și nu te grăbi să-i anunți pe cei de la Cartea Recordurilor că ai cea mai lungă sarcină… nu încă. Poate îți va fi de folos să ții minte că data nașterii a fost doar estimată.

Și chiar dacă bebelușul pare să întârzie (conform calendarului) există posibilitatea ca data calculată de tine să fie greșită, mai ales dacă nu ai făcut o ecografie înainte de săptămâna 18.

Așadar, rezistă și continuă să fii atentă la semnalele începutului de travaliu (sau fii gata să fie provocat, dacă medicul consideră necesar).

Unul dintre semne ar putea fi o ușoară mișcare a intestinelor. Unele femei au diaree ușoară înainte de începutul travaliului.

Ia asta ca pe o clismă naturală – o modalitate de a-ți goli intestinele și a face loc pe canalul de naștere.

Nu e un gând plăcut, dar e mai bine decât să faci asta pe masa de naștere (deși multe femei o fac și nu e nicio problemă).

Documentează-te! Îți recomandăm cărțile din pachetul ”La început de drum”. Detalii AICI.

 << Săptămâna 41                                            

 

Îți recomandăm și

copilul meu
sfaturi
ce spun studiile