Sex + Intimitate = O casnicie fericita! Partea 2

 

Contrastele atrag: diferenta intre barbati si femei

Cand unul dintre parteneri vine cu o lozinca frivola de genul “E doar sex. Ce mare scofala?”, deja se pune de o mare problema. “O casatorie infometata de sex” este in relatie directa cu distantarea care apare atunci cand unul dintre soti este profund nemultumit de relatia sa sexuala, iar nefericirea sa este ignorata, redusa la minimum, sau respinsa. Din cauza durerii profunde pe care unul dintre parteneri o simte, cei doi ajung sa petreaca mai putin timp impreuna, iar casatoria risca sa cada in panta separarii sau infidelitatii.

 

O multime de probleme sexuale apar atunci cand un partener vrea mai mult sex decat celalalt.

 

Stiati ca un barbat are o experienta sexuala liniara? Un barbat de obicei urmeaza un anumit proces atunci cand face sex. In primul rand, devine excitat sau ii creste dorinta sexuala (pe baza unor ganduri si/sau fantezii). Apoi se angajeaza in stimularea sexuala, ajunge la orgasm sau ejaculeaza, si cam asta este.

O femeie este foarte diferita. Ea poate fi oricum, mai putin liniara. Ea nu poate incepe cu ganduri sau fantezii sexuale, dar odata stimulata, ii poate fi trezita dorinta. In timpul sexului, o femeie poate avea orgasme multiple si inca poate fi excitata chiar si dupa ce un barbat a atins punctul culminant; astfel, se provoaca anumite discrepante intre parteneri.

 

Un cuplu are nevoie sa inteleaga cu adevarat ce se intampla fizic in timpul actului sexual, astfel incat sa isi poata satisface unul celuilalt nevoile. Deoarece o femeie are nevoie de timp pentru a fi stimulata, un sot trebuie sa fie mai rabdator cu preludiul. De asemenea, o femeie trebuie sa inteleaga nevoia sotului de a fi stimulat vizual, astfel incat poate nu ar trebui sa insiste in a stinge toate luminile. Apoi, dupa ce un barbat ejaculeaza, el trebuie sa ia in considerare varianta ca sotia sa ar putea fi inca stimualta sexual si ar putea vrea in continuare sa se simta apropiata de el. El nu ar trebui sa se intoarca imediat cu spatele si sa se culce sau sa se uite la televizor.

 

Iluminarea sexuala poate aparea odata ce partenerii invata mai multe despre modul in care celalalt simte placere.

 

Drumul spre vindecare sexuala

Nu exista nici o formula sigura pentru rezolvarea problemelor sexuale. Atunci cand problema este minora, exista si alte solutii, cum ar fi sexul oral, masturbarea sau masturbarea reciproca, care pot ajuta un cuplu.

 

Un cuplu trebuie sa isi hraneasca intimitatea pana a ajunge la sex. Caracteristicile unei intimitati sanatoase sunt afectiunea, transparenta si siguranta.

O viata sexuala fericita, nu este masurata in termeni de frecventa. Puteti avea o multime de sex, dar asta nu ar insemna nimic pentru casatorie. Este calitatea sexului ceea ce conteaza.

Un cuplu trebuie sa isi evalueze toate nevoile, sa vada care sunt cele mai importante, cele care sunt indeplinite, si cele care nu sunt. Exista anumite nevoi, unele aplicabile mai mult la barbat, altele mai mult la femeie:

 

  • Expresii afective verbale si nonverbale, de dragoste si de ingrijire, care include pupici, cadouri si apeluri telefonice.
  • Admiratie
  • Atractia (unui sot fata de celalalt)
  • Conversatia (se recomanda cel putin 15 de ore pe saptamana)
  • Sprijin in treburile casnice
  • Angajamentul de familie (timp petrecut la mese in familie, proiecte de familie, jocuri cu copiii)
  • Sprijin financiar
  • Onestitate si deschidere (asta inseamna onestitate totala, nu minciunele, minciuni menite sa protejeze sau cine-stie-ce omisiuni)
  • Timp liber impreuna (joaca impreuna, angajarea intr-un sport sau hobby comun)
  • Sex

 

Nu uita ca sexul este pe lista, insa considera-l mai mult ca un soi de cireasa pe tort. Sexul trebuie sa se bazeze pe o relatie solida, in care toate nevoile partenerilor sunt indeplinite. Un ingredient cheie in acest proces este comunicarea. Un cuplu poate sta de vorba fie in intimitatea casei lor, fie la un terapeut, in functie de problemele pe care cei doi le pot avea. Daca nu exista comunicare, orice situatie se poate agrava.

 

In cazul in care un cuplu are probleme de comunicare, se poate oricand apela la consiliere de cuplu. Ce se poate astepte in timpul unei sesiuni de consiliere? Descoperirea sinelui, a partenerului, precum si acceptarea unei terte persoane care ii poate ajuta pe cei doi sa isi recunoasca unul altui problemele.

 

In sfarsit, este important pentru cupluri sa inteleaga ca sexul nu salveaza o relatie. Intimitatea, insa, are acest dar. O diminuare a activitatii sexuale este normala in orice casatorie, dar acest lucru nu ar trebui sa fie motiv de ingrijorare. Lipsa de intimitate, pe de alta parte, este un semnal de alarma care trebuie musai tras cat mai repede posibil.

 

Nu exista nici o formula magica pentru intimitate. Un cuplu trebuie doar sa se asigure ca ofera tot ce ii sta in putere pentru a-si consolida relatia: conversatii lungi si transparente zilnice, imbratisari non-sexuale, saruturi, momente saptamanale de singuratate (asadar si fara copii), activitati efectuate in cuplu, si atentie reciproca. Sexul care rezulta dintr-o astfel de relatie intima va fi autmoat mai vesel, jucaus, datator de viata, si (important pentru multi) abundent.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()