Deja mama a trei copii, o australiancă a adus pe lume cvintupleţi

Raluca Dumitrică
scris pe
cvintupleţi-totul-despre-mame

Un cuplu australian a plecat de la maternitate cu 5 (cinci!) bebeluși

Cam care ar fi şansele ca, după ce ai deja un băiat şi două fetiţe şi ţi-ai ai dori un ultim băieţel, care să alcătuiască cvartetul perfect pentru familia ta, să rămâi însărcinată şi în burta ta să fie nu doar bebeluşul mult visat, ci şi alţi patru copilaşi drăgălaşi, adică cvintupleţi? Vă spunem noi: una la 60 de milioane!

Citeşte şi: Familii celebre cu gemeni, tripleţi sau sextupleţi!

Şansa această fantastică s-a oprit la Kim şi Vaughan Tucci din localitatea australiană Perth care au devenit recent părinţii a cinci copii, născuţi la 30 de săptămâni de sarcină: Tiffany, 1170 de grame, Penelope, 1160 de grame, Beatrix, 1210 de grame, Allie, 1200 de grame, şi Keith, 1269 de grame. Kim, în vârstă de 26 de ani, care mai avea un băiat în vârstă de 9 ani, dintr-o relaţie anterioară, şi două fete cu soţul său, îşi dorea de ceva vreme să mai facă un bebeluş, dar nu rămânea însărcinată, ba chiar acuza dureri în zona pelvină. După ce a fost supusă unei intervenţii laparoscopice pentru a se descoperi cauza durerilor, ceea ce a făcut-o să afle că suferă de endometrioză şi că vezica urinară îi era lipită de cicatricea de la ultima operaţie de cezariană, la scurt timp a rămas însărcinată, veste care a bucurat întreaga familie.

Gemeni? Tripleţi? Nu, cvintupleţi!

Surpriza a venit la medic, acolo unde femeia a făcut nişte analize de sânge ce au relevat că hormonul Beta HCG arăta o valoare foarte mare a acestuia, lucru posibil doar în cazul unei sarcini avansate sau… multiple. „Am fost atât de entuziasmată! Gemeni! Eram super încântată de posibilitatea de a avea gemeni, dar nimic de pe acest pământ n-ar fi putut să mă pregătească pentru ceea ce urma să se întâmple”, a declarat Kim. Când medicul i-a spus că în uterul sau se află nu doi bebeluşi, ci cinci, Kim a început să râdă necontrolat şi l-a chemat imediat şi pe soţul său, care nu era în cabinet atunci. Siguranţa lui de sine şi faptul că i-a spus, emoţionat, că se vor descurca şi că totul va fi bine, au liniştit-o pe Kim, care s-a îmbarcat într-o călătorie extraordinar de frumoasă pentru ea şi familia ei.

Frumos, dar foarte greu

Povestea ieşită din comun a fost postată pe o pagină de Facebook special făcută pentru eveniment, actualizată constant cu informaţii şi fotografii. Unele dintre aceste fotografii au fost făcute într-un splendid decor, pe malul oceanului, pe când mama avea 24 de săptămâni de sarcină. Deşi pentru mulţi cei care au văzut imaginile minunate cu Kim şi frumoasele sale rotunjimi totul părea extraordinar de simplu şi de minunat, adevărul spus chiar de mama eroină a fost cu totul altul. Aceasta a povestit pe Facebook toate aspectele mai puţin plăcute cu care s-a confruntat: douăsprezece vizite la baie noaptea, o durere constantă de spate şi un meniu compus din alimente care să însumeze 6000 de calorii pe zi. La asta s-au adăugat vergeturile apărute pe burtă şi sentimentul că pielea o strânge şi e neîncăpătoare pentru a fi în continuare casa celor cinci bebeluşi

„Să trec peste durere devine din ce în ce mai greu, fiecare parte a corpului meu mă doare, iar somnul a devenit la rândul său foarte dureros. Nicio pernă nu poate să-mi susţină spatele şi burta. Câteodată mă supăr atât de tare, încât nu ştiu ce să fac!”, a declarat într-o postare pe Facebook tânăra mamă. „Am o mulţime de vergeturi acum, iar schimbările corporale cu care mă confrunt nu sunt deloc uşor de acceptat. Soţul meu îmi aduce mereu aminte că ar trebui să fiu mândră de vergeturile mele şi de ceea ce a reuşit corpul meu să facă. Dar merită oare efortul? Daaa, o să merg până la capăt!”, a mai declarat Kim, când încă mai era gravidă.

Acum așteptăm să ne dea știri despre viața cu cinci bebeluși! 🙂

Foto: erinelizabeth.com.au.

Citeşte:
Sindromul geamănului dispărut
Poziţii anormale ale fătului în sarcină
Frați celebri născuți la diferențe extreme de vârstă
Riscuri de sarcină în funcţie de vârsta mamei

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa