Adolescenți amendați de polițiști și duși la secție pentru că jucau fotbal în curtea școlii

Cristina Călin, redactor
scris pe
adolescenți amendați

Zece adolescenți care se jucau fotbal în curtea unei școli din Constanța au fost duși la secția de poliția din zonă din amendați. Potrivit oamenilor legii nu aveau voie să folosească acel spațiu.

Cei 10 tineri au fost duși la secție, unde au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R. Polițiștii au fost chemați de locatarii din zona Cireșica, care au reclamat că  mai mulți tineri ar face gălăgie în curtea școlii nr 29.

Adolescenții au fost reclamații de locuitorii din vecinătate

“Urmare a mai multor sesizări cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locatarilor din zona unei școli din municipiul Constanța, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.”, au declarat polițiștii pentru o publicație locală.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor. Polițiștii spun că niciunul dintre copii nu purta mască și nu respectau regulile de distanțare impuse de măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Polițiștii spun că vor continua să facă acțiuni de verificare și în perioada următoare.

Părinții copiilor vor contesta amenda în instanță

Tatăl unuia dintre copii, Bogdan Albota, a povestit pe o rețea de socializare cum au decurs lucrurile:

”Azi în jurul orei 20 câțiva copii de clasa a-9-a stăteau liniștiți de vorba în incinta școlii 29 fără a deranja pe nimeni. Pe timpul zilei au jucat baschet sau fotbal tot în curtea școlii 29. La ora 20 au sosit câțiva polițiști de la secția 2 care prinseseră toți infractorii din cartier și au ridicat cu mașinile de poliție cam 10 copii, ducându-i la secția 2.

Mă sună copilul ca e la poliție și nu știe de ce ca nu a făcut absolut nimic rău. Merg la poliție sa-l iau și acum începe partea interesantă. Mă legitimez cu ci meu și al copilului iar polițiștii nu se uita pe buletine. Întreb de ce au luat copilul din curtea școlii și l-au dus la secție. Un domn polițist pe nume Rutea îmi spune ca nu avea voie în curtea școlii conform legii 61. Adică dacă nu e elev în școala respectiva nu are voie sa se joace și nici sa stea în curtea școlii. Bun zic, dar de ce nu se pun panouri pe gardul școlii pentru a avertiza copii ca nu au voie în curte sa se joace (răspuns pauză, că nu e competența lui). Întreb de ce nu se încuie poarta școlii și nu exista paza care sa nu lase copii înăuntru dacă e așa grav sa te joci în curtea școlii.(răspuns polițist: am amendat școala cu 5000 lei).

Amedă 200 de lei pentru fiecare dintre cei 8 adolesceți

După ce am stat 1:30 prin curtea secției 2 poliție constanta iese copilul cu un proces-verbal de 250 RON însoțit de domnul Rutea mândru ca a rezolvat un caz greu.

Bă nene, sunteți noaptea minții. Nu asigurați terenuri de joaca decente pentru copii, nu asigurați paza și închiderea terenurilor de joaca din incinta școlilor dacă chiar e problema așa mare ca se joaca niște copii.

Nu în ultimul rând toți copii luați cu duba sunt numai olimpici și învață la licee de renume începând cu : Ovidius, Traian, Eminescu, Călinescu. Nici un copil nu a avut vreodată probleme cu legea sau sa fi primit vreodată o amendă și toți provin din familii bune.

Felicitări domnule Rutea ai făcut treaba buna. Dacă într-adevăr erai om de caracter cred ca era suficient sa dai un avertisment copiilor și sa le explici frumos ca nu au voie sa se joace în curtea școlii. Dar na excesul de zel a dominat.

Felicitări domnilor polițiști in uniformă care tineri fiind au empatizat cu copii cât iau ținut închiși în secție.

O sa contestam amenzile date la judecătorie și speram sa avem parte de un judecător rațional .

Asta e România țara în care ne împiedicam de probleme inventate și nu rezolvam adevăratele probleme.”

Legea 61, Art. 2, Pct, 13 prevede că ”pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităților publice centrale și locale, instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ și spațiilor aparținând acestora, indiferent de destinația lor, regiilor autonome, societăților reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, partidelor sau altor formațiuni politice, organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale, ambasadelor și reprezentanțelor altor state ori ale organizațiilor internaționale de pe teritoriul României, precum și ocuparea fără drept a terenurilor aparținând ambasadelor și reprezentanțelor sau a terenurilor situate în perimetrul acestora ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa