Alege să te opui bullying-ului! Învață-ți copilul să facă față agresiunilor

Cristina Călin, redactor
scris pe
Alege să te opui bullying-ului


La nivel european, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unul raport  al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cu 17% dintre copiii de 11 ani care au recunoscut că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori în luna anterioară, procentajul celor de 13, respectiv 15 ani, fiind de 23%.

În școlile din România, soluționarea cazurilor concrete de bullying de către structurile instituite în acest sens (comisii, comitete etc.) nu funcționează și nici nu pot deveni funcționale, deoarece aceste entități nu dispun de organizarea și competența necesare pentru asigurarea intervențiilor specializate, individualizate și adaptate particularităților grupurilor de copii, cu implicarea activă a elevilor, părinților și membrilor comunității din care școala face parte.

Aceasta este una dintre provocarile pe care Organizația Salvați Copiii o lansează prin campania Alege să te opui bullying-ului! – o campanie națională ce urmărește să conștientizeze, să genereze o schimbare de atitudine și astfel să prevină și să combată comportamentele de bullying între copii. Materialele campaniei Alege sa te opui bullying-ului! sunt disponibile pe site-ul www.scolifarabullying.ro și pe canalul de Youtube.

Alege să te opui bullying-ului! Infografic ușor de înțeles și de aplicat

Organizația Salvați Copiii a pregătit și un infografic prin care speră să ajute copiii, părinții și cadrele didactice să acționeze corect în caz de bullying.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa