Gemeni născuți la 11 săptămâni distanță. De vină este o anomalie a uterului

anomalie a uterului

Lilliya Konovalova, o femeie de 29 de ani din Kazakhstan, a rămas însărcinată cu gemeni, dar nu i-ar fi trecut prin cap că va naște de două ori. Totuși, ea a născut prima dată în mai o fetiță și la 11 săptămâni distanță un băiețel.

Femeia a declarat pentru Daily Mail că fiul ei nu a avut niciun gând să se grăbească să vină pe lume. Cei doi gemeni, o fetiță și un băiețel s-au născut la 11 săptămâni distanță unul de celălalt. Pentru lumea medicală este o situație destul de rară, însă nu este singurul caz de acest fel. Recordul este deținut de un alt set de gemeni care s-au născut la 87 de zile diferență, în 2012. Acest lucru a putut fi posibil penru că ei nu au împărțit același uter. Mama lor are o situație medicală rară, uter didelf, ceea ce înseamnă, de fapt, că are două utere.

 anomalie a uterului

1 din 2000 au această anomalie a uterului, dar puține rămân însărcinate cu gemeni

Uterul didelf nu este totuși foarte rar întâlnit. Dimpotrivă. La nivel global 1 din 2.000 de femei îl au. Deseori este asociat cu malformații ale rinichilor, dar acest lucru nu este obligatoriu să se întâmple. Totuși șansele ca fiecare copil să se dezvolte în câte un uter sunt minuscule, de aproximativ 1 la 50 de milioane de sarcini, potrivit publicației Scientific American. La fel de mici sunt șansele ca femeile cu uter didelf să conceapă gemeni.

Sarcini gemelare la femei cu uter dubu au mai fost raportate în 2009 la o femeie din Michigan care a născut două fete în același timp, dar fiecare din câte un uter și alta în 2014. Atunci o femeie a avut tripleți, doi dintr-un uter, unul din altul. Numai că niciunul dintre aceste cazuri nu a presupus nașterea gemenilor la o distanță de timp, ceea ce face ca sarcina femeii din Kazakhstan să fie cu atât mai rară.

Lyia, fetița Lilliyei Konovalova, s-a născut la 25 de săptămâni, în timp ce fratele ei la aproape 36. Ambii bebeluși sunt sănătoși.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()