Asociația Medicilor Independenți, alternativa la rețelele medicale private și spitalele de stat

asociația medicilor Independenți

Asociația Medicilor Independenți (AMI) s-a lansat în prezența a peste 150 de medici specialiști, cu înalte standarde calitative și practică proprie din România. 

”Pacientul are nevoi mult mai multe și asta nu se poate rezolva într-un sistem industrializat precum cel public, ci într-unul personalizat, ca acela despre care vorbim în seara aceasta”, a spus președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean.

Printre cei care au susținut proiectul Asociației Medicilor Independenți au fost președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean și membrii fondatori ai AMI – DR. Wargha Enayati (Intermedicas), dr. Mihaela Leventer (Dr. Leventer Center), Dr. Ion
Bogdan Codorean (Artrosport Clinic), dr. Gabriel Tanu Chițoiu (Cardiomed), ABRIEL TATU CHITOIU, conf. dr. Mădîlina Georgescu (Otomed), dr. Ovidiu Palea (Provita), dr. Silviu Predoi (Wellborn).

Asociația Medicilor Independenți a strâns profesioniștii din domeniu

Pintre medicii care au participat la lansarea AMI au fost și prof. Elvira Bartila – ginecologie, prof. dr. Dana Craiu – neurologie pediatrica, conf. dr. Mihai Craiu – pneumologie pediatrica, conf. dr. Roxana Bumbăcea președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, prof. dr. Luminita Sidenco – recuperare medicală, dr. Claudia Teodorescu – imagistică, dr. Dragos Zamfirescu – chirurgie plastică reparatorie, dr. Mihaela Badea – ginecologie, dr. Ileana Botezat-Antonescu – psihiatrie, dr. Rodica Tănăsescu, dr.
Cristian Grasu și mulți alții.

„Medicina nu este una pentru săraci și alta pentru bogați, știm cu toții asta, doar că rețeaua de servicii diferă, medicii fac același lucru și în privat și la stat și pentru bogați și pentru
săraci, rețeaua în care se organizează are o calitate diferită. Și pentru asta am venit aici. Pacientul are nevoi mult mai multe și asta nu se poate regla într-un sistem industrializat ca cel public, ci într-unul personalizat ca cel despre care vorbim în seara aceasta. Este o chestiune de timp ca serviciile private să ia amploare în România, aducând acel plus de investiţie, de bani şi de calitate în sistemul de sănătate românesc. Noi facem aceeaşi medicină în public sau în privat. Organizarea actului medical diferă mult şi am vrea să fie la fel în sistemul medical”, a declarat dr. Gheorghe Borcean.

”Nevoia de colaborare a fost principalul motiv care m-a făcut să spun da acestei ințiative. AMI este o asociație de clinici cu reputație la oricaqre dintre ele putem recomanda pacientul
cu încredere. Cred mult în competență și în reputașia bună pe care o avem acum, a membrilor valoroși ai AMI și îmi doresc ca sigla AMI să însemne sigla calității”, a spus dr. Mihaela Leventer.

Conf. dr. Mădălina Georgescu a declarat că prin AMI câștigăm relații interdisciplinare pentru că e mai bine să îi cunoști pe medici și să poți lucra cu ei. Apoi, câștigi experiență pentru că cu cât știi mai multe despre pacientul tău, cu atât își poți confirma daca ai procedat corect cu acesta”.

Dr. Gabiel Tatu-Chițoiu a spus că pentru el AMI poate fi o soluție excelentă, un sistem integrat în care pacientul poate fi diagnosticat complet și rapid. De aceeași părere este și dr. Wargha Enayati: ”Aceasta a fost ideea care ne-a adus împreună, să promovăm serviciile medicale ale clinicilor mici şi, ca urmare, decizia actului medical aparţine medicului în cabinet. Este un model financiar cu focus pe medic pentru rezolvarea problemelor, şi nu pe
trimiteri şi comisioane în dreapta şi în stânga. El încearcă să rezolve pacientul direct. Sunt medici de top independenţi care au cabinetele lor, la care pacientul are prioritate, are acces mai facil.”

Ce este Asociația Medicilor Independenți?

AMI reprezintă o comunitate de clinici și de cabinete medicale private conectate la un centru de comandă ce direcționează pacientul către cel mai potrivit medic sau către cea mai potrivită clinică parteneră, cu scopul de a-i oferi acestuia o îngrijire integrată.
Comunitatea oferă în același timp medicilor posibilitatea de a colabora și dialoga în interesul actului medical, printr-un proces integrat, pluridisciplinar și obiectiv. AMI se constituie ca o alternativă la sistemul de sănătate public și la marile lanțuri de
clinici private.

Cum ajung pacienții la AMI?

Procedural, pacientul sună în callcenter-ul AMI sau solicită o programare online, iar primul pas este un pre-screening, astfel încât echipa AMI poate identifica soluția cea mai optimă pentru nevoile pacientului. Urmează confirmarea programării, iar după încheierea actului medical, pacientul este sunat pentru feedback și asistența în cazul în care sunt necesare alte recomandări. Costul consultației se achită în recepția clinicii, după efectuarea vizitei medicale.

Dosarul pacientului poate fi încărcat pe platforma AMI, www.mediciami.ro, astfel ca toți medicii să poată accesa datele pacientului, indiferent de locație.

Cum pot adera medicii la AMI

Medicii care vor să adere la AMI trebuie să facă dovada practicii independente, să nu aibă
condamnare pentru malpraxis sau de altă natură, să aibă activitate, profesională de minimum 50% în mediul privat, să aibă vechime în specialitate (să fie medic specialist); să aibă recomandare din partea membrilor fondatori.

În afară de îndeplinirea criteriilor de aderare, medicii au obligația de a crea și păstra sloturi orare preferențiale pentru pacienții AMI, să fie deschiși către colaborarea cu celelalte
clinici partenere, să cunoască medicii din AMI, să discute, să se sfătuiască și să direcționeze pacienții. De asemenea trebuie să participe activ la campaniile de promovare ale AMI și să își achite cotizația anuală.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()