Bărbatul care a mers călare la maternitate să-și vadă copilul și soția a primit o casă cadou

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
Sergiu, Catalin, familia lui si calul

Sergiu Ciobotariu, bărbatul care a mers călare la maternitate să-și vadă copilul nou-născut și soția, se va muta în casă nouă, alături de familia lui, după ce luptătorul K1 Cătălin Moroșanu a organizat o campanie de strângere de fonduri.

Impresionat de povestea bărbatului care a mers călare la maternitate, Cătălin Moroșanu s-a ocupat de strângerea banilor și de găsirea unei case potrivite pentru familia lui Sergiu.

Din donații s-au strâns 42.600 de euro, iar prețul casei a fost de 37.000 de euro, restul banilor rămânând la dispoziția familiei Ciobotariu. În postarea pe Facebook a lui Cătălin Moroșanu, el spune că familia va avea de acum la dispoziție o casă cu 3 camere și bucătărie, în Valea Ursului, județul Iași. Joi, 8 aprilie, Sergiu a semnat deja actele de vânzare-cumpărare a casei.

Polițiștii au râs de el, dar nu l-au amendat

Soția lui Sergiu Ciobotariu a născut un băiețel la maternitatea din Iași exact în perioada în care în România s-a decretat stare de urgență. „Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a povestit Sergiu pentru BZI.
În noua casă a lui Sergiu, și calul care l-a ajutat la greu va fi răsfățat: are grajd

Bărbatul, care mai are două fetițe, a urcat pe cal și a plecat spre maternitate să își cunoască fiul. Sergiu (22 de ani) locuia până acum la margine orașului Iași, într-un cartier sărac, căruia oamenii îi spun, ironic, Dallas. Locuința lui era una sărăcăcioasă, iar Sergiu reușise să ridice doi pereți pentru o construcție nouă, în care să încapă toți cei cinci membri ai familiei. După ce povestea lui a fost făcută publică, a început să primească bani de la oamenii impresionați de situația lui.

O parte din ceea ce a primit a donat unui vecin, care nu avea bani de medicamente, și unei femei foarte sărace. Din hainele primite, Sergiu a oferit cu dărnicie celor în nevoie de lângă el.

Din cutiile cu produse primite ca donație, Sergiu a oferit și vecinilor

 

În noua casă a lui Sergiu, și calul care l-a ajutat la greu va fi răsfățat: are grajd.

„Ca să vedeți cum lucrează Divinitatea prin oameni…”

Mai jos, postarea de Facebook în care Cătălin anunță fericitul eveniment pentru Sergiu și familia lui:

barbatul care a mers calare la maternitate
Sergiu se chinuia de mult timp să construiască o casă pentru familia lui, dar nu a reușit să ridice decât doi pereți.

„Pentru că mi-am dorit să vă ofer informații concrete, pot să vă anunț că, de astăzi, Sergiu și familia lui au o casă a lor. O casă cu trei camere și bucătărie, îndeajuns pentru ca el, soția și cei trei copii să locuiască în condiții decente. Am avut în total, 42.600 de euro toți banii.

Și, ca să vedeți cum lucrează Divinitatea prin oameni. După aproape o săptămână în care am căutat o mulțime de variante pentru o casă, am găsit cea mai bună opțiune la familia Pîslaru din Valea Ursului. O familie cu 5 copii, care avea la rându-i nevoie de bani deoarece își dorea să se mute într-un alt județ.

Oameni cu credință în Dumnezeu, care aflând povestea lui Sergiu, au hotărât ca în prețul casei, de 37.000 de euro, să lase și mobilierul.

Astfel, după ce astăzi au semnat actele de vânzare-cumpărare, Sergiu și familia lui se vor muta de mâine și vor începe o viață nouă la numai câțiva kilometri de municipiul Iași.

Fiindcă nu puteam să uităm de calul care l-a dus pe Sergiu la maternitate, acesta va avea un grajd al său în grădina din spatele casei. O casă pe care noul proprietar nu are voie să o înstrăineze în următorii cinci ani. Mulțumesc Jon Păduraru și biroului notarial Iulia Păduraru pentru că ați acceptat să întocmiți actele pro bono, altfel ar fi însemnat costuri suplimentare.

Și pentru că în cont au mai rămas strânși de voi 5.600 de euro (27.900 de lei), acești bani vor rămâne la dispoziția lui Sergiu pentru a-l ajuta în startul unei noi vieți.

În aceste vremuri grele, am fost impresionat de oamenii simpli care s-au implicat pentru
a-l ajuta pe Sergiu. Din puținul lor, au arătat că românii sunt oameni puri și împreună putem reuși tot ceea ce ne propunem. Mă înclin în fața voastră, oameni buni. Sergiu vă mulțumește din suflet!🙏🏻”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa