Care sunt cele mai așteptate filme pentru copii din 2019

Carmen Preotesoiu, redactor
scris pe

Cele mai așteptate filme pentru copii din 2019. Copiii au nevoie de povești. De întâmplări fanteziste, care să le pună imaginația la treabă, care să le sporească creativitatea și să le dea prilejul de a duce acțiunea mai departe. Să o îmbogățească cu propriile idei. Cu propriile intrigi. Filmele animate, bine alese, pot, cu succes, să aducă în mintea celor mici, imagini, care, odată puse cap la cap, îi pot determina să gândească altfel, în culori, în cadre, în care sunt prezente personaje, intriga, deznodământul. Cu timpul, ajung ei înșiși să-și croiască după chipul și asemănarea celor văzute, propriile filme, propriile povești, dând dovadă de creativitate și originalitate, ce-i pot salva din multe situații. 

2019 ne-a pregătit filme animate, care pun laolaltă sau dimpotrivă, în antiteză, blândețea, forța, curajul, timiditatea, încrederea sau deznădejdea. Vi le-am selectat mai jos pe cele mai interesante.

Cele mai așteptate filme pentru copii din 2019. „Cum să-ți dresezi dragonul!” (1 martie 2019)

“How to Train Your Dragon: The Hidden”, altfel spus, “Cum să-ți dresezi dragonul!” este o poveste despre maturizare, despre găsirea curajului de a înfrunta necunoscutul, și mai cu seamă despre cum nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care ești obligat să renunți la cineva drag. Prietenia neașteptată dintre un adolescent viking și un neînfricat dragon Furia Nopții devine, pas cu pas, într-o inșiruire de momente care te țin cu sufletul la gură, o aventură de-o viață.

Cele mai așteptate filme pentru copii din 2019. Toy Story (21 iunie 2019)

Imagine via Disney
Imagine via Disney

“Toy Story” este un alt film ce va apărea pe marile ecrane odată cu venirea verii, și pune în lumină trăirile, uimirile, experiențele dobândite de o simplă jucărie, pe nume Forky, de-ndată ce se alătură în călătoria pe care ea o face, găștii lui Woody. Abia atunci realizează cât de mare este lumea pentru o jucărie și cât de abil trebuie să fii pentru a te putea strecura printre probleme, tentații și mai ales, pentru a răzbate prin necunoscut.

Cele mai așteptate filme din 2019. The Lego Movie 2 (8 februarie 2019)

Imagine via Warner Bros.
Imagine via Warner Bros.

Ștrengarii care au văzut deja prima parte, musai să nu lipsească de la acea de-a doua. ”The Lego Movie 2” apare și el chiar acuș, la sfârșitul iernii. Au trecut 5 ani deja de când lucrurile rămaseră în bună ordine, iar cetățenii întâmpină acum o nouă amenințare, invadatorii din spațiul cosmic dezmembrează totul în calea lor mai repede decât ți-ai putea imagina, așa că vă invit să mergeți la film!

 “Gnomes and Trolls:The Forest Trial” (19 ianuarie 2019)

În “Gnomes and Trolls:The Forest Trial”  îl cunoaștem pe tânărul pitic Junior. Pasionat până peste cap de inventică, el creează gadgeturi în laboratorul său, care se află într-o casă din copac. Din această cauză apar tot felul de neînțelegeri între el și tatăl său, care și-ar fi dorit mai degrabă să îl ajute în munca pe care o făcea în pădure. Abia după ce tatăl său este rănit, tânărul pitic este nevoit să înceapă procesul de maturizare. Alimentele pentru animalele din pădure au fost furate de troli, iar Junior, împreună cu prietenul său, este nevoit să pornească într-o călătorie, pentru a recupera alimentele și pentru a le salva pe animale.

Pokemon: Detectivul Pikachu (10 mai 2019)

Cine nu a auzit de Pokemoni? Ei bine, într-o lume în care cei din jur colecționează Pokémoni pentru a-i pune să lupte unii cu ceilalți, un adolescent dă peste un Pikachu inteligent și vorbitor, care își dorește să devină detectiv. Peripețiile sale sunt povestite pe larg într-un film ce poate pune la contribuție mintea copiilor un pic mai mărișori. Pokémon Detective Pikachu apare pe 10 mai a acestui an, dată în care vom avea ocazia să-l auzim pe Ryan Reynolds în rolul detectivului Pikachu.

Dumbo 2 (29 martie 2019)

Poveștile pe care le-au iubit generații întregi revin pe marile ecrane. Îmbogățite. Înfrumusețate și mai pline de întâmplări și peripeții. Minunatul Dumbo, un remake al filmului din 1941, bazat pe cartea lui Helen Aberson și Harold Pearl, urmărește aventurile lui Dumbo, un elefant neobișnuit. Holt Farrier, un veteran de război și fost star al circului, își găsește viața întoarsă cu susul în jos atunci când se întoarce din razboi. Proprietarul circului, Max Medici, îl invită pe Holt și pe copiii săi, Milly și Joe, să aibă grijă de un elefant nou-născut ale cărui urechi supradimensionate îl fac obiectul ridiculizării și a bătăii de joc într-un circ deja zbuciumat. Dar, când ei descoperă că Dumbo poate zbura, circul are parte de o revenire incredibilă. Povestea este plină de învățăminte și taman bună de urmărit și de savurat!

Aladdin (24 mai 2019)

Nici întâmplările lui Alladin nu trebuie ocolite. Pe 24 mai are loc premierea filmului și în România. Aladdin e încă un remake marca Disney, după filmul animat din 1992. Rolul principal revine lui Mena Massoud, în timp ce Prinţesa Jasmine va fi interpretată de Naomi Scott, iar Will Smith va fi Genie, faimosul spirit din lampă.

Regele Leu (19 iulie 2019)

După ce originalul din 1994 a câștigat două premii Oscar, fiind considerat unul dintre cele mai bune filme ale lui Disney, “Regele Leu” revine în 2019 cu o versiune ce se dorește a capta din nou publicul.

Frozen 2 (22 noiembrie 2019)

Și Frozen 2, ce va apărea tot în acest an, va face cu siguranță deliciul celor mici. Peripețiile Annei, Elsei, ale lui Kristoff și Olaf vor capta și de data aceasta atenția lor, iar momentele amuzante sau dimpotrive, pline de emoție vor deveni cu siguranta preferatele lor.

Bogăția premierelor din aceast an, musai să fie primită cu bucurie atât de copii, cât și de părinți. Vizionarea unui film bine realizat, care să ne țină cu gura căscată și cu sufletul pâlpâind de emoții, este timp frumos petrecut. Timp relaxant, care asigură starea de bine întregii familii!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa