Concluzia IML privind moartea copilului de 2 ani de la Sanador: i-a fost înțepată o arteră și a făcut hemoragie internă

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

Băiețelul a fost operat la spitalul privat Sanador de hernie inghinală în octombrie 2018 și a murit la câteva ore după intervenția chirurgicală. Medicii de la Institutul de Medicină Legală au anunțat astăzi, 12 ianuarie 2019, concluziile expertizei medico- legale, care arată că micuțului i-a fost înțepată o arteră în timpul intervenției chirurgicale, ceea ce i-a provocat hemoragie internă lentă.

Pentru că băiețelul se simțea rău după operație, mama copilului a anunțat cadrele medicale în repetate rânduri, însă i s-a spus că starea lui este una obișnuită dată fiind intervenția chirurgicală. În cele din urmă, mama a sunat la 112 , însă la sosirea medicilor de pe ambulanță situația copilului era deja critică și aceștia nu i-au mai putut salva viața.

O operație aparent fără probleme

„După operaţie, era foarte somnolent şi am tot solicitat cadrele medicale să vadă despre ce e vorba. Ni s-a spus că e normal. N-a stat în terapie decât o jumătate de oră. Am coborât în secţie, am monitorizat noi, părinţii, îngrijoraţi, iar la un moment dat, i s-a făcut rău”, a povestit presei Andreea Duţă, mama băiatului.

Medicul care l-a operat pe copil este chirurgul Laura Bălănescu (FOTO SUS), cunoscută drept unul dintre medicii chirurgi cu experiență din București, pe lângă Spitalul Sanador, ea fiind activă și la Spitalul Grigore Alexandrescu, ca și în alte două spitale private din București – Medlife și Regina Maria. Într-o conferință de presă organizată după moartea copilului, ea a susținut că intervenția chirugicală a evoluat fără evenimente majore, că s-au respectat toate protocoalele și nu s-a întâmplat nimic neobișnuit în timpul acesteia.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa