Consiliere psihologică gratuită pentru părinți, elevi și profesori

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
consiliere psihologică pentru părinți
Psihologii și psihoterapeuții stau de vorbă gratuit, la telefon sau online, cu părinții, elevii sau profesorii copleșiți de griji în această perioadă.

O serie de psihologi și psihoterapeuți oferă consiliere gratuită părinților, elevilor și profesorilor pe toată durata pandemiei și în cea de după, în cadrul proiectului ”Ambasador pentru comunitate” al asociației proacta EDU.

Proiectul este desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar.

Specialiștii implicați în proiect oferă, în mod gratuit, următoarele servicii:

  • Consiliere psihologică personalizată online/telefonic tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, pentru a le fi mai uşor să gestioneze, în această perioadă, rolul pe care îl au în comunităţile din care fac parte;
  • Îndrumarea personalului didactic pentru a putea comunica cu familiile şi astfel să direcţioneze către asociație cazurile speciale sau situaţiile de risc în care se află părinţii sau elevii;
  • consiliere psihologică personalizată online/telefonic pentru părinţi şi elevi;
  • În funcţie de solicitări, familiile vor primi, la nevoie, asistenţă socială, medicală, juridică.

Cum poți lua legătura cu specialiștii

Liniile telefonice la care pot apela cei interesați sunt: 0771.141.767 şi 0771.141.750. De asemenea, se poate comunica pe e-mailul asociaţiei, [email protected], sau pe Facebook: Grupul public Ambasador pentru Comunitate.
https://www.facebook.com/Asociatia-Proacta-Edu-865663983618700/
https://www.facebook.com/Profesor-si-Parinte-AZI-103504661245068/

”Un profesor nu e doar un profesor”

”Sunt psiholog, psihoterapeut şi mamă a patru copii. Ştiu cât de important este un cadru didactic în viaţa copiilor mei, mai ales acum, când întreaga omenire luptă cu noul coronavirus. Noi credem că un profesor nu e doar un profesor, el e un vector al educaţiei, dar şi un mesager al comunităţii. Tocmai de aceea am lansat proiectul AMBASADOR pentru COMUNITATE. Educatorii, învăţătorii şi diriginţii sunt o punte importantă de legătură cu familiile în această perioadă. Prin urmare vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem, să îi sprijinim în rolul pe care îl au. În al doilea rând, prin intermediul acestor mesageri de bună credinţă, familiile pot fi îndrumate să apeleze la ajutorul nostru, astfel încât să le oferim consultanţă psihologică, asistenţă socială şi juridică celor care sunt în situaţie de risc”, a declarat iniţiatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Proacta EDU, Psiholog Nicoleta Larisa Albert

Ministrul Educației: ”Sănătatea mentală primează”

”Este o perioadă grea, cu multe încercări şi, acum, mai mult ca oricând trebuie să fim uniţi şi să acţionăm pe toate planurile. Izolarea socială şi suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. De aceea, am iniţiat acest demers împreună cu Asociaţia Proacta EDU. Prin intermediul proiectului ‘Ambasador pentru Comunitate’, ne-am propus să ajungem la elevii, părinţii şi la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor. Este esenţial să comunicăm în această perioadă, să ne exprimăm temerile şi sa încercăm să găsim răspunsuri care să ne ajute. Sănătatea mentală a copiilor noştri primează, iar pentru rezultate şcolare bune este esenţial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos şi echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa