Cvadrupleți obținuți natural, născuți în plină pandemie

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
cvadrupleți
O naștere rară, în plină pandemie de coronavirus.

Cvadrupleții Hudson, Harrison, Henry și Hardy s-au născut în 15 martie 2020, au petrecut 10 săptămâni la terapie intensivă, iar după alte câteva săptămâni petrecute sub supraveghere în spital, au fost externați. Cvadrupleții identici, obținuți în mod natural, apar extrem de rar, în 1 din 15 milioane de sarcini.

În noiembrie 2019, Jenny Marr și soțul ei Chris, din Dallas, ambii de 35 de ani, au aflat că urmează să devină părinți pentru prima dată. O săptămână mai târziu, primeau vestea cea mare: nu era vorba de un singur copil, nici măcar de doi, ci de trei. Cel puțin așa s-a văzut la prima ecografie.

Chris își amintește momentul în care au mers la cea de-a doua ecografie, unde au aflat că, de fapt, vor avea patru copii, nu trei. ”Medicul care a făcut ecografia mi-a aruncat o privire amuzată și mi-a spus: Nu ar trebui să fiu eu cea care vă spune asta, dar veți avea patru copii. Am glumit și i-am spus că nu mai venim la ea data viitoare, că riscăm să ne anunțe că, de fapt, sunt cinci”

Surpriza acestei sarcini a fost cu atât mai mare cu cât în familiile celor doi nu există istoric de sarcini multiple. Jenny nu ar fi crezut că lucrurile se pot complica mai mult de atât, însă, după câteva luni de sarcină, femeia și-a dat seama că va naște cvadrupleții în plină pandemie de coronavirus.

Cuplul avea să afle că feții împart aceeași placentă, ceea ce făcea ca situația să fie și mai complicată. Hrănindu-se toți din aceeași sursă, exista pericolul ca unul sau mai mulți dintre ei să nu se primească suficient și să aibă probleme de dezvoltare. Practic, era suficient ca unul să se dezvolte mai rapid și să ia hrana celorlalți. Medicii le-au explicat celor doi că, în cazul în care se va întâmpla acest lucru, ar putea fi nevoie de o intervenție chirurgicală.

Însă micuții și-au împărțit bine hrana și nu au existat diferențe semnificative de creștere între ei.

Travaliul a început în săptămâna 28 de sarcină, când spitalele din țară își schimbaseră deja politicile din cauza pandemiei de coronavirus.

”A fost pentru prima dată în sarcină când m-am temut că se va întâmpla ce e mai rău”, a spus Marr, citată de today.com. ”Îmi era teamă că poate vom avea copii bolnavi, care vor avea nevoie de terapie intensivă”.

Operația de cezariană a decurs bine, copiii au fost scoși în trei minute și, spune mama, arătau ca niște păsărele. Trei dintre ei au avut nevoie de oxigen, însă au stat toți la terapie intensivă timp de zece săptămâni.

Micuții sunt acum acasă, iar principala provocare cu care se confruntă părinții este să-i hrănească. Ei cer mâncare la fiecare trei ore, iar fiecare episod de hrănire durează o oră.

Părinților le este greu deocamdată să-i deosebească, fiind cvadrupleți identici. ”Când îi primim pe fiecare în parte, ne dăm seama că au câte ceva caracteristic și îi putem diferenția. Dar când îi privim împreună, ne e greu să spunem care e care. Slavă Domnului, Hudson e puțin mai mare decât ceilalți, și mai tăcut”.

Izolarea, mai spune ea, e prilej bun de apropiere pentru familia ei și speră că, în curând, când epidemia se va sfârși și lucrurile vor reveni la normal, se va uita în urmă și va spune: ”Wow, ce nebunie am trăit!”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa