De ce sunt muştele periculoase?

scris pe
muste

Muștele sunt periculoase pentru întreaga familie!

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când muștele aterizează direct pe mâncarea pe care urmează să o consumi tu sau copilul tău? Un studiu de pe usatoday.com ne dezvăluie care sunt riscurile la care ne expunem dacă vom consuma mâncarea pe care s-au așezat muștele:

De curând s-a făcut un studiu în care consumatorii dintr-un restaurant au fost întrebați din ce motiv ar renunța să mai mănânce. Să fie rozătoarele, gândacii, muștele, furnicile sau șerpii? Un procent de 61% au spus că nu ar mai mânca dacă ar vedea gândaci, însă oamenii de știință avertizează că muștele sunt de două ori mai periculoase!

Care este explicația științifică?

ATENȚIE: poate fi o informație scârboasă!

Muștele se hrănesc cu unele dintre cele mai scârboase lucruri: de la animale putrezite, gunoaie până la excremente. Un alt aspect de luat în seamă este faptul că muștele nu pot mesteca, iar pentru a mânca este necesar să scuipe enzime pe hrană.

Ceea ce le face extrem de periculoase este faptul că tot corpul lor este contaminat cu bacterii și virusuri care se pot transmite și la oameni. Este suficient să atingă mâncarea pe care noi o consumăm preț de o secundă pentru a transfera germeni și virusuri periculoase.

Muștele poartă microbi pe picioare și pe firele de păr subțiri care le acoperă corpul. Dacă prezentați diaree, amețeli, vomă, dureri de cap sau temperatură este recomandat să consultați medicul, e posibil să fi mâncat ceva contaminat.

Muștele nu sunt doar enervante din cauza zumzăitului lor, ci sunt un adevărat dăunător igienic. De asemenea, există dovezi conform cărora odată contaminată mâncarea de muștele de casă, omul poate dezvolta ulcer.

Cum evităm să ne expunem unui astfel de pericol?

În primul rând, protejați-vă casele cu plase împotriva insectelor și aruncați gunoiul cât mai repede, în al doilea rând, evitați să mergeți cu copiii în restaurante, cu atât mai mult dacă acestea nu au lămpi UV împotriva muștelor.

Acum, întrebarea este următoarea: Mai aveți curaj să consumați mâncarea pe care s-a așezat o muscă?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa