Decizie aprobată de președintele Klaus Iohannis: Copiii sub trei ani sunt scoși de la întreținere

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

O mai veche propunere legislativă care prevedea ca minorii cu vârste mai mici de 3 ani să fie scoși de la plata întreținerii a fost aprobată de președintele Klaus Iohannis, după ce luna trecută a primit votul favorabil al Camerei Deputaților. Legea a fost votată cu 269 de voturi ”pentru”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 13 aprilie, decretul de promulgare a legii care scuteşte de la cheltuielile de întreţinere copiii cu vârste de până la trei ani, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Proiectul propune modificarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 în sensul exceptării copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari.

Copiii sub trei ani scoși de la întreținere, o lege care favorizează familiile

În Senat, propunerea legislativă a primit 74 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” și nicio abținere. Pentru a intra în vigoare modificarea, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președinte.

Inițiatorul legii, senatorul PNL Dragoș Luchian, a motivat propunerea sa prin aceea că, atâta timp cât ”animalele mici de companie (pisici, căţei, etc) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană”, poate fi considerat ”absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile «provocate» de bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe”.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa