Rezultate pentru eleva care a mers la școală când mama ei avea coronavirus

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
coronavirus la școala 56
Copilul a intrat în contact atât cu colegii de clasă, cât și cu cei de la after school.
Fetița de la Școala Gimnazială 56 din Capitală, care a fost la școală în ziua în care mama ei a fost diagnosticată cu coronavirus, are test negativ pentru acest virus în acest moment. Rezultatele au fost anunțate joi dimineață de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În mod normal, testarea ar trebui reluată, însă numărul de teste disponibile la nivel național este limitat. 
Reamintim că fetița a fost la școală în toată perioada în care mama ei, întoarsă din Israel, se afla în carantină la domiciliu. După aflarea rezultatului la testul mamei, fetița a fost plasată în izolare la bunici.
În toată perioada de dinaintea diagnosticării, fetița a intrat în contact atât cu colegii de clasă, cât și cu cei de la after school-ul pe care îl frecventa, ceea ce înseamnă peste 50 de copii.

Directoarea școlii susține că familia nu a informat școala legat de faptul că mama este în autoizolare și nici că a fost testată pozitiv marți. După ce a aflat, șefa instituției a anunțat DSP, Primăria și Inspectoratul Școlar despre situație.

Cum se manifestă coronavirusul la copii

Reamintim că școlile și grădinițele sunt închise începând de miercuri, 11.03.2020, iar autoritățile recomandă părinților să țină copiii în casă și să evite orice fel de activități care presupun întâlnirea cu mai multe persoane.

Coronavirusul la copii pare să nu fie la fel de periculos ca pentru adulți, din datele pe care le au experții până acum. În cazurile cele mai serioase, copiii au avut febră și probleme respiratorii, dar fără complicații severe.

Niciun copil mai mic 9 ani nu a decedat până la această dată, iar în grupa de vârstă 10-19 ani, rata de mortalitate este de 0,2%, reiese din statisticile oficiale.

De cele mai multe ori, coronavirusul la copii nu are simptome sau ele sunt ușoare, ceea ce face dificilă diagnosticul infecției. În consecință, cei mici răspândesc foarte ușor boala în familie sau în colectivitate, fără ca părinții să știe că o au. Acesta este și motivul pentru care s-au închis grăădinițele și școlile din România și din alte țări, iar autoritățile insistă ca toate categoriile de persoane să respecte aceleași măsuri de precauție.

Citește mai multe despre noul coronavirus în următoarele articole:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa