Gustarea sănătoasă nu trebuie să fie doar la caserolă. Poate fi și la sticlă! (P)

copil bautura banane pai

Zilele de școală sunt un test dificil pentru orice părinte. Nu doar că trebuie să jonglezi între serviciu, școală și diverse activități pe care le are copilul, dar trebuie să fii foarte atent și la ce mănâncă sau beau. Cred că dacă găsesc niște alimente sănătoase care să le placă cu adevărat vor renunța de bunăvoie la cele fără aport nutritiv.

În primele zile ale anului școlar am petrecut destul de mult timp împreună cu cei doi copii ai mei, pentru a face reacomodarea la programul de elevi mai simplă. După ce au ieșit de la școală, am vrut să facem plimbări prin parcuri prin care n-am mai fost de ceva vreme, care să aibă elemente de noutate. Dimineața ne-am pregătit rucsacul cu trusa de urgență, schimburi de haine, cu apă și mâncare pe care le-am luat cu mine când am mers să îi iau de la școală. Alternativele din parcuri nu sunt cele mai fericite și, în afară de înghețată (toată lumea are mici plăceri vinovate!) nu prea aveam ce să aleg pentru ei.

În prima zi am pus destul de multe fructe, dar am ajuns la concluzia că nu sunt tocmai potrivite pentru că, stând destul de mult în cutiuța lor, sufereau niște modificări de aspect. Nu știu ce au copiii ăștia, dar dacă găsesc o imperfecțiune cât de mică pe fructe, dacă sunt un pic moi și nu sunt reci, le resping din start. Să mai iau după mine și geantă frigorifică era exclus pentru că și-așa părea că plecăm într-o excursie de două zile la mare după cantitatea de bagaje cu care plecam din casă.

AdeZ, gama nouă de băuturi pe bază de plante

După ce m-am tot stresat eu cu alegerea unor produse care să nu se strice, să fie adecvate, să fie și hrănitoare am ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi să aleg ceva de băut. Dar ce să fie? Piața e plină de tot felul de produse și ar fi trebuit să fac o cercetare mult prea amănunțită pentru timpul pe care îl aveam la dispoziție. Am ales un produs nou apărut pe piață, care nu are zahăr adăugat și nici lactoză, astfel încât să nu avem niciun fel de probleme. E o băutura pe bază de plante numită AdeZ. Unele sortimente sunt pe baza de soia, altele pe baza de migdale, cocos sau orez. Fiecare își poate găsi gustul preferat. Așa că am luat din fiecare variantă câte o sticlă și m-am rugat să le placă, ca să nu fie nevoie să mai caut. Există sticluțe de 250 ml, fie pe baza de migdale cu mango si fructul pasiunii, fie pe bază de ovăz cu căpșuni și banană. Iar în sticlele mari de 800ml, sunt variantele de băuturi pe bază de soia, migdale, cocos sau orez.

Sunt foarte bune și la micul-dejun, dar noi le-am folosit pentru gustare. Pot fi însă folosite simplu, în cafea, cu cereale, pentru smoothies etc, în timp ce variantele mai mici sunt excelente pentru gustările pe care le luați la drumuri mai lungi.
Eu am devenit fan declarat al celui pe bază de migdale, mango și fructul-pasiunii, iar copiii sunt într-o etapă în care cocosul e viața lor. Nici nu este de mirare, pentru că sunt la vârsta la care au nevoie de grăsimi de calitate. Băutura delicioasă pe bază de cocos și orez conține și calciu, vitamina D și vitamina B12, care le ajută sistemul osos.

De-acum AdeZ, gama nouă de băuturi pe bază de plante, nu mai lipsește din bagajul nostru și le-am luat câteva sticle și pentru drumul pe care îl vor face cu autocarul în excursia cu clasa. Sunt hrănitoare, fără să le aducă aport inutil de calorii sau aditivi alimentari.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()