Raluca Turcan: ”Înghețarea anului școlar în România, un scenariu posibil.”

Cristina Călin, redactor
scris pe
Înghețarea anului școlar

Pandemia de coronavirus a închis școlile din aproape toată lumea. În România sunt închise din data de 11 martie urmând să fie redechise după vacanța de Paște. Totuși, situația poate fi reevaluată în funcție de evoluția numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

La Ministerul Educației și Cercetării din România se lucrează acum pe trei scenarii posibile cu privire la cum va fi acest an școlar. Potrivit unei declarații făcute de vicepremierul Raluca Turcan la Radio RFI, școalar poate continua după programul normal, evaluările pot fi decalate sau, în cazul în care lucrurile se agravează, anul poate fi înghețat. ”Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar”, a declarat Raluca Turcan.

Înghețarea anului școlar, variantă luată în calcul în toate țările

Potrivit vicepremierului niciunul dintre scenarii nu trebuie exclus, ele fiind luate în discuție în toate țările în care pandemia de coronavirus a făcut multe victime.

În perioada cât școlile sunt închise fiecare școală încearcă pe cât posibil să țină pasul cu materia prin intermediul lecțiilor online. Profesorii nu merg la școală, însă țin legătura cu elevii prin aplicații online unde le predau, le răspund la întrebări și îi îndrumă în realizarea temelor.

Monica Anisie îndeamnă la calm

Ministrul Educației, Monica Anisie, spunea pe 17 martie că înghețarea anului școlar nu este o variantă. „Îndemn la calm și la repsonsabilitate. La momentul acesta, după ce vom ieși din perioada aceasta de stare de urgență, vom analiza care sunt măsurile cele mai bune care să vină în sprijinul elevilior și studenților. Dar nu se pune problema înghețării anului școlar”, a spus Anisie.

Până acum Ministerul Educației a luat decizia de a suspenda evaluarea psihosomatică și înscrierea la clasa pregătitoare se suspendă până în momentul reluării cursurilor.

Dacă acest articol despre înghețarea anului școlar ți s-a părut util îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa