Înregistrări șocante la o creșă din Năvodari. ”Dă-ți pe față cu apă din toaletă! Dacă te mai miști de pe oliță, te bag cu capul în ea!”

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

Părinții unor copii care frecventează Creșa nr. 20 din Năvodari, județul Constanța, au alertat Poliția după ce au înregistrat, cu un microfon ascuns, replicile jignitoare ale îngrijitoarelor și dovezi ale abuzului fizic la adresa micuților de 2-3 ani.

Pe lângă faptul că replicile îngrijitoarelor sunt lipsite de orice urmă de bun simț, copiilor li se vorbește aproape în permanență răstit și amenințător. În înregistrare se aude plânsul copiilor pe fundal și sunete de palme aplicate celor mici de îngrijitoare. Părinții suspectează inclusiv faptul că cei mici sunt forțați să se spele pe față cu apă din toaletă.

”Umflatul ăla se ia după ea”

  • ”Dă-ți pe față cu apă din toaletă! Dacă te mai miști de pe oliță, te bag cu capul în ea și stai cu capul, nu cu fundul!”, amenință una dintre femei.
  • ”Nu se mănâncă așa! Ești câine, măi? Ești câine?”
  • ”Numai figuri ai în cap. Fii-r-ar al naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge și umflatul ăsta se ia după ea!”

Părinții au mai auzit pe înregistrare cum unui copilaș i se spune să facă la oliță, acesta refuză, iar apoi se aude o lovitură în urma căruia copilul plânge și strigă ”mami, mami!”.

Comportamente intolerabile

Creșa aparține de Primăria Năvodari, iar înregistrarea a ajuns atât la Poliție, cât și la Primărie. „Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a persoanelor implicate, conform prevederilor legale, iar comisia de cercetare disciplinară din cadrul aparatului de specialitate al primarului va analiza şi va dispune măsurile ce se impun, conform Codului Muncii. Menţionăm că situaţia apărută este regretabilă şi considerăm astfel de comportamente ca fiind intolerabile, atât din punct de vedere uman, cât şi legal, mai cu seamă în relaţia cu copiii, fiind conştienţi de efectele nefaste asupra personalităţii lor. Nu au mai existat astfel de situaţii până în prezent, iar cei vinovaţi vor suporta consecinţele faptelor lor”, se arată în comunicatul Primăriei Năvodari, citat de Agerpres.

Demisii și condamnare la închisoare în alte creșe din țară

Cu câteva săptămâni în urmă, o altă înregistrare, făcută la o creșă din Iași în același mod, arată cum, și acolo, copiii erau loviți, înjurați și învățați să facă același lucru de către îngrijitoare. În urma scandalului, patru angajate ale instituției şi-au dat demisia: asistenta creșei, două dintre îngrijitoare și coordonatoarea creșei.

Săptămâna trecută, o altă îngrijitoare, de la o creșă din Timișoara a fost condamnată de instanță la patru ani de închisoare cu executare după ce, anul trecut, a lovit un copil până când i-a rupt piciorul. Copilul a avut nevoie de trei săptămâni de spitalizare și de terapie, pentru a depăși șocul suferit. În cazul acesta, a fost vorba despre o grădiniță privată. Conducerea a motivat gestul femeii prin faptul că aceasta a suferit o criză hipoglicemică și nu a fost conștientă de ceea ce face.

Nici în București copiii nu sunt feriți de asemenea comportamente. O educatoare care se ocupă de peste 20 de ani de copii a fost înregistrată pe ascuns în timp ce lovește și înjură copiii. Înregistrarea a fost făcută la Grădinița Nr. 198 ”Dumbrava minunilor”, din Sectorul 6.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa