Înscrie-ți copilul la lecții gratuite de programare și pregătește-l pentru meseriile viitorului

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

Educația digitală de la cele mai fragede vârste reprezintă o preocupare a multor părinți din România, care și-au dat seama că meseriile viitorului se vor baza în mare măsură pe acest domeniu. Copiii care învață să programeze de la vârste mici și dezvoltă interes și pasiune pentru acest lucru au toate șansele să țină pasul cu vremurile pe care le trăiesc și să se bucure de oportunități sporite.

Deși informatica se studiază și la școală, din gimnaziu, copiii cu interes spre această zonă au nevoie să fie familiarizați mai devreme cu domeniul. Îndreptându-i de mici spre programare, părinții nu doar că le deschid o serie de perspective, dar au și garanția că cei mici își petrec timpul în fața computerului în mod constructiv.

Ștefan N. are 11 ani, este elev în București și l-au pasionat dintotdeauna calculatoarele, așa că părinții i-au susținut și încurajat acest interes. Mama lui spune că faptul că a învățat de mic programare îi va fi de folos atât în carieră, cât și la școală. ”Eu găsesc foarte util orice curs în care copilul învață ceva despre programare, pentru că îmbină utilul cu ceea ce îi place. Ștefan a mers la două cursuri în care a învățat să programeze, și sunt convinsă că asta îl va ajuta pe termen lung să învețe o meserie pe care să o facă cu pasiune. De altfel, ce a învățat la cursurile de acest gen îl ajută și la școală, la ora de informatică, pe care o are din clasa a V-a și unde se descurcă foarte bine, având o cu totul altă perspectivă”.

Robotică, Calculatoare, Cercetare spațială, printre meseriile viitorului

Studiile făcute de specialiști arată că în următorii 25- 50 de ani, principalele meserii ale viitorului vor fi legate de Robotică, Calculatoare, Cercetare spațială, Energie și mediu înconjurător, Sănătate, Educație, Afaceri etc. Specialiștii de la Forumul Economic Mondial susțin că 65% dintre meseriile actuale vor dispărea, iar robotizarea, inteligența artificială și noile descoperiri științifice și tehnologice vor reseta semnificativ piața muncii.

Prin urmare, susținerea interesului școlarilor pentru educația digitală devine aproape o necesitate, iar o mare oportunitate de inițiere o reprezintă atelierele gratuite de programare Fast SuperCoders, organizate de Orange România.

Atelierele de inițiere sunt găzduite de Orange smart shops și fac parte din platforma Tech a Break, adresată tuturor celor care doresc să intre în contact cu noile tehnologii şi sunt interesați să-și dezvolte competențele digitale.

Atelierele de programare Fast SuperCoders sunt concepute pentru a-i ajuta pe elevii claselor IV-VII să descopere bazele programării prin joacă. Cu ajutorul trainerilor Simplon România, copiii dezvoltă jocuri sau povești interactive sub umbrela conceptului „eficiență în utilizarea resurselor”. Folosind blocuri de cod, algoritmi, bucle, copiii îl vor programa pe roboţelul Cody astfel încât să rezolve labirinturi. În plus, micii cursanți primesc recomandări de alte platforme online și beneficii ale universului online pentru a-și continua explorarea mai departe, acasă.

Cum se fac înscrierile

Anul acesta, atelierele au loc între 23 septembrie și 9 octombrie 2019, în 12 orașe din țară, cu două sesiuni în fiecare Orange smart shop, în intervalele 10.00-12.00 și 15.00-17.00. Participarea la atelierele Fast SuperCoders este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Părinții îi pot înscrie pe cei mici începând de astăzi, termenul limită pentru fiecare oraș fiind stabilit cu două zile înainte de data de desfășurare a fiecărui atelier. Înscrierile se pot face prin completarea  formularului disponibil online  www.orange.ro/techabreak/fast-supercoders

Calendarul atelierelor Fast SuperCoders este următorul:

  • Iași, 23 septembrie, Orange smart shop din Str. Anastasie Panu, nr. 52
  • Cluj, 23 septembrie, Orange smart shop din Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 23-25
  • Bacău, 25 septembrie, Orange smart shop din Str. Nicolae Bălcescu, nr. 1 A-B
  • Satu Mare, 25 septembrie, Orange smart shop din Piața Libertății, nr.15
  • Arad, 27 septembrie, Orange smart shop din Bulevardul Revoluției, nr. 49-53
  • Craiova, 30 septembrie, Orange smart shop din Calea București bl. M8
  • Sibiu, 2 octombrie, Orange smart shop din str. Nicolae Bălcescu, nr. 41
  • Galați, 2 octombrie, Orange smart shop din Strada Brailei, nr. 13 4A
  • Constanța 4 octombrie, Orange smart shop, Bd. Alexandru Lăpușneanu, nr 116C
  • Râmnicu Vâlcea, 4 octombrie, Orange smart shop, Str. Știrbei Vodă, Nr. 7
  • București, 7 octombrie, Orange smart shop, Bd. Lascăr Catargiu 47-53
  • București, 8 octombrie, Orange smart shop, Calea Moșilor Nr. 292
  • Brașov, 9 octombrie, Orange smart shop, Str. Republicii Nr. 19

 

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa