La camera de gardă de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului se va aștepta mai puțin

Cristina Călin, redactor
scris pe

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu’’ a inaugurat Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului de Pediatrie

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu’’ București (INSMC) a inaugurat Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului de Pediatrie din Lacul Tei. Extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și instrumente sanitare indispensabile unei intervenții medicale eficiente au fost posibile cu ajutorul sponsorilor care s-au implicat în acest proiect – Salvați Copiii România și Generali.

Anual, în cadrul compartimentului de primiri urgențe primesc îngrijire medicală aproximativ 50.000 de copii, în condițiile în care capacitatea compartimentului era pentru 20.000 de pacienți.  Din aceste considerente, suprafața CPU de 256 mp, gândită pentru 20.000 de pacienți, s-a mărit cu încă 87 mp, spațiul total fiind acum de 343 mp.

„Extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe era necesară pentru creșterea calității actului medical și respectarea standardelor de lucru în CPU. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru implicare, lucrările de modernizare realizate și echipamentele donate vor contribui major în stabilirea unui diagnostic rapid și adecvat și la o mai bună relaționare cu pacientul și cu familia acestuia.”, potrivit dr. Gabriela Bar, Șef Secție CPU.

La Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului se va reduce perioada de așteptare a pacienților

Spațiul este renovat complet, utilat cu aparatură medicală nouă și performantă, cu un spațiu de triaj nou creat și cu facilități de organizare internă printr-un sistem de dirijare a pacienților, astfel reducându-se la minimum perioada de așteptare. De asemenea,  pentru a le oferi un cadru cât mai prietenos micilor pacienți, cu implicarea artiștilor Cristina Militaru și Gabriel Daradici și a voluntarilor Salvați Copiii, spațiul a fost decorat cu personaje îndrăgite.

Lucrările au fost începute în februarie 2020, iar investiția totală a fost de 150.000 euro, donați de Salvați Copiii -100.000 euro și Generali- 50.000 euro.

La IOMC vin copii din toată țara

Compartimentul deservește cazuri din toată țara, fiind tratați copii cu diferite patologii precum boli respiratorii acute sau cronice (fibroză chistică, astm bronșic), afecțiuni digestive, patologii neo-natale, afecțiuni genetice și metabolice, imunodeficiențe, boli reumatismale. În CPU se asigură îngrijiri medicale de urgență: resuscitare, stabilizare, tratament de urgență, monitorizarea funcțiilor vitale, analize de urgență, consultații.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a motivat prioritatea de a aloca fonduri pentru sistemul sanitar: „Dotarea secției CPU a IOMC a fost o provocare contra-cronometru, pentru că îngrijirea optimă a copiilor este o urgență și face parte din prioritațile noastre, mai ales în contextul actual, care vulnerabilizează suplimentar sistemul medical românesc”.

”Este o onoare pentru noi să contribuim la un proiect atât de frumos și util și vom fi pe termen lung alături de Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu”, a spus Adrian Marin, CEO Generali.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului

Va fi renovată și secția de pediatrie-pneumologie

De la 1 august va începe renovarea, utilarea și dotarea completă a secției pediatrie-pneumologie care are 42 de paturi, saloane și rezerve. Până în acest moment există sponsorizări în valoare de 95.000 de euro. Suma necesară până la fializarea proiectului fiind de 230.000E. Aceasta cuprinde renovarea și utilarea.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa